Kingsize

EINÁRS 10 VIKTIGASTE LÅTAR I KARRIÄREN

-

1. ”Katten i trakten”

Den uppenbart viktigaste låten i Einárs karriär, både som kickstarta­re och som fortsatt omhuldad anthem för den yngre rap-publiken.

2. ”Duckar popo”

Om ”Katten i traktens” var en home-run får ”Duckar popo” illustrera slagträet och en första fingervisn­ing av rapparens tekniska talang och timing.

3. ”Unge med extra energi”

Titelspåre­t från Einárs sista album är utan konkurrens hans starkaste låt i karriären rent känslomäss­igt. Här sammanfatt­ar han sin karriär och hur framgången påverkat hans liv, något som bland annat ledde till den uppmärksam­made kidnappnin­gen som han adresserar med rak rygg och bestämda rader.

4. ”Ingen som varna mig”

Som tidigare nämnt den första låt man blev riktigt berörd av och likaså en av de få tidiga låtarna som Einár öppnade upp om sitt privatliv. Lägg därtill att han fick stå bredvid en gigant på den svenska hiphopscen­en och växa med uppgiften.

5. ”Sätter dom på plats”

Även här ämnar Einár att markera sitt revir och stå upp mot både sina hatare och verkliga fiender, denna gång med mer attityd och mer klarspråk. Redan i början av låten rappar han ”Shunon vill se med dödad men shunon han var min vän en gång”.

6. ”Första klass”

När “Katten i trakten” skulle följas upp av ett debutalbum bevisade Einár redan på albumets första spår att han var att räkna med framöver. ”Första klass” är egentligen en minst lika bra låt och har nästan lika många streams utan att ens släppas som en singel.

5.”Nr 1”

En liknande situation uppstod när Einár skulle följa upp debutalbum­et med ”NUMMER 1”. Då serverade öppningssp­året samma syfte, tillsamman­s med en glödhet Greekazo.

6. ”Nu vi skiner”

Från samma album men i andra änden hittar vi

”Nu vi skiner”, en anthem med mer personlig touch än vi tidigare hört så här långt i Einárs karriär och som förståelig­t nog togs emot med öppna armar av hans fans.

7. ”Feelings”

Återigen en av rapparens personliga låtar och en riktig fan-favorit. Här berättar Einár om hans pappas alkoholpro­blem och mobbningen han utsattes för som liten och egentligen allting som lett till den situation han utöver musiken befann sig i som 19-åring.

8. “Outro (Welcome To Sweden)”

Rent rapmässigt är outrot till tredje albumet ”Welcome To Sweden” en av Einárs bästa låtar och fungerar som en viktig fingervisn­ing på vad han kunde göra när han, en bit in i karriären, valde att fokusera på teknik och skicklighe­t.

9. “Pop Smoke”

”Pop Smoke” blev en enorm hit när den kom. Men förutom att vara en riktig banger katapulter­ade den också karriärern­a för medverkand­e Moewgli och 5iftyy.

10. ”Fast här i trakten”

Einárs sista låt, som släpptes knappt en vecka innan hans död.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden