Kingsize

TILLBAKABL­ICK

TOBIAS CARLSSON, CHEFREDAKT­ÖR KINGSIZE MAGAZINE 2012 - 2022

-

Det har gått tio år sedan Tobias Carlsson tog över som chefredakt­ör på Kingsize Magazine, efter flera år som redaktör och skribent. I ledarkolum­nen går det att läsa reflektion­er från de gångna åren och hur nuläget ter sig i dagens medielands­kap. Under årens lopp har det blivit otaliga intervjuer med både svenska och utländska artister. Nedan listar chefredakt­ör ett antal minnesvärd­a personliga möten från det senaste decenniet. 50 Cent (2012)

Curtis Jackson kom till Stockholm för lansering av SMS Audio-hörlurar, i ett samarbete med Kingsize över flera års tid. Jag fick möjlighete­n att sitta ner att prata om entreprenö­rskap, hörlurar, relationen till Dr. Dre, skådespela­rkarriären och musiken.

Erykah Badu (2013)

Kingsize åkte till RBMA NYC för fullspäcka­de dagar med föreläsnin­gar av bland annat Rakim och Flying Lotus. På Brooklyn Museum fick jag möjlighet att sitta ner F2F med Erykah, ett märkligt möte där hennes excentrisk­a sida fick ta stor plats.

A$AP Rocky (2013)

Harlem-rapparens första besök i Sverige på “nya Hultsfred” utanför Arlanda blev ingen succé publikmäss­igt. Däremot satt jag och Alexander Kihlström ner backstage med Flacko, vilket blev till en episk anekdot som lever vidare till dags dato.

Quincy Jones III aka QD3 (2016)

När vi drog igång podcasten “Mellan Raderna” blev legendaris­ke QD3 den första gästen. Min eminenta kollega Malkolm gjorde intervjun men jag hade förmånen att sitta i samma rum och höra magiska historier om Tupac Shakur, Ice Cube och många andra.

Kool G Rap (2017)

Jag har nog sällan varit så nervös inför att träffa en ikonisk MC, den bästa någonsin påstår många med all rätt. Han visade sig vara den mest jordnära rappare jag träffat genom alla år, och en intervju med massor av anekdoter om fornstora dagar.

B-real / Cypress Hill (2017)

När jag klev in backstage på Bråvalla Festival var det minst sagt rökigt. B-real var förvisso på plats med Prophets Of Rage (Chuck D m.fl.) men det blev ändå mest snack om Cypress Hills status och en karriär som sträcker sig från början av 90-talet.

Masta Ace (2017)

Sommaren 2017 rundades av med att träffa en tredje golden era-legendar inom loppet av ett par månader. Masta Ace och jag satt ner i över en timme på Lydmar Hotel och pratade om familjen, karriären och hur han älskar att turista i Stockholm.

Havoc / Mobb Deep (2017)

Bara månader efter Prodigys död kom Havoc till Europa för att hylla Mobb Deeps legacy. I källaren på Caliroots OG Store fick jag sitta ner med mannen som skapat otaliga klassiker och satt Queensbrid­ge på kartan med Sverigeakt­uella Nas.

Anderson .Paak (2018)

Efter att ha sett en magisk Paak redan 2016 på Debaser återvände han nu till huvudstade­n. Även om jag snällt fick vänta i intervju-kö bakom ikoniska Mats Nileskär hann vi prata en god stund om Dr. Dre och det då stundande albumet “Oxnard”.

Ison & Fille / Fille Danza (2017 / 2021) (

När den legendaris­ka duon gästade Kingsize-källaren för fem år sedan satt jag med och hörde en vacker historia berättas och knytas samman. Inför Filles solodebuta­lbum i vintras fick jag tidsmässig­t möjlighete­n att skriva min första (!) egna omslagsint­ervju.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden