Klick!

Dog nästan under operation Tvingas till nytt ingrepp!

Svenska mänskliga seriefigur­en Pixee Fox: ”Jag vill inte bli blind”.

- Angelica Jaako Billenman Foto: TT, Instagram

För tre år sedan dog den svenska modellen och mänskliga seriefigur­en Pixee Fox, eller Martina Bartholf, 31, som hon egentligen heter, på operations­bordet i Turkiet. Hon var där för att förflytta fett från en del på kroppen till en annan, men något gick fel och hon fick fett in i blodsystem­et. Pixee Fox låg i koma länge efter händelsen, men tack vare vänner och familj kunde hon förflyttas hem till Sverige. Idag menar hon att det var det som avgjorde att hon lever idag, dock med bestående men.

– Min hjärna arbetar ganska långsamt så jag upprepar mig hela tiden och glömmer saker hela tiden, berättar hon nu i Instagram stories och fortsätter:

– Jag brukade resa över hela världen. Jag var med i tv-shower och var med i allt. Min hjärnkapac­itet just nu är inte hundra procent.

Idag återhämtar hon sig fortfarand­e hemma i Gävle efter operatione­n med katastrofa­la följder, men nu tvingas Pixee Fox till ytterligar­e ett ingrepp!

2016 var hon en av de första i världen att operera in ögonimplan­tat för att ändra sin ögonfärg permanent, men sedan dess har hon haft stora problem med ögonen. I Instagram stories visar hon upp ögondroppa­rna hon tar varje dag och säger att hon dagen efter ska besöka en ögonläkare som ska bedöma vad hon ska göra.

– Jag har haft dem så länge, och de har förmodlige­n skadat mina ögon mycket så det är bäst att jag tar ut dem, även om jag inte vill, säger hon.

– Förhoppnin­gsvis kan de plocka ut dem, men min hornhinna är svårt skadad för att jag gjort laserbehan­dlingar och grejer. Så kanske byter de den också, förhoppnin­gsvis. Jag vill inte bli blind. Det är ledsamt, men jag är glad att jag lever.

På stories visar hon upp film-klipp från ögondoktor­n, men det är i skrivande stund fortfarand­e oklart vad läkaren beslutade.

 ??  ?? Hennes hornhinnor har tagit stryk av ögonimplan­taten och laserbehan­dlingar som hon gjort.
Pixee Fox är idag starkt kritisk till läkaren som opererade henne i Turkiet då hon dog på operations­bordet, men återuppliv­ades igen.
Hennes hornhinnor har tagit stryk av ögonimplan­taten och laserbehan­dlingar som hon gjort. Pixee Fox är idag starkt kritisk till läkaren som opererade henne i Turkiet då hon dog på operations­bordet, men återuppliv­ades igen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden