Kungälvs-Posten (Late Edition)

Teater Tofta sålde slut redan första helgen

- Ebba Bergström ebba.bergström@kungalvspo­sten.se

Susanna Helldén och Göran Parkrud spelar rollerna i Scener ur ett äktenskap på Teater Tofta i sommar. Biljettern­a tog slut redan efter första helgen och teatern försöker nu få fram fler platser.

Biljettern­a till Teater Toftas sätter upp Scener ur ett äktenskap tog slut redan efter första helgen.

– Vi räknar på om det går att få fram fler platser, säger skådespela­re och producent Susanna Helldén.

Redan efter första helgen är biljettern­a biljettern­a till årets föreställn­ingar på Teater Tofta slut – även biljettern­a till extraföres­tällningen är slutsålda.

Susanna Helldén som är både skådespela­re och producent säger att det är jätterolig­t att årets föreställn­ing är så populär.

– Vi märkte ganska tidigt att det fanns ett stort sug just i år. Folk har börjat vaccinera och är sugna på att göra saker. Vi hade nog inte räknat att sälja slut riktigt så snabbt, vi hade ju nästan sålt slut redan innan premiären, säger Susanna Helldén.

Teater Tofta är vana vid en engagerad och lojal publik. Flera av besökarna kommer tillbaka varje år och även tidigare år har föreställn­ingarna varit populära. Men Susanna Helldén tror ändå att trycket är extra stort i år, dels då biljettern­a är begränsade men också för att många har saknat att gå på teater.

I år sätter Teater Tofta upp Ingemar Bergmans Scener ut ett äktenskap. Det är ett intimt drama där Susanna Helldén och Göran Parkrud är själva på scenen och spelar ett gift par som vänder och vrider på vad det det innebär att leva tillsamman­s. Susanna berättar att det var regissören, Marcus Carlssons förslag och något som passar extra bra då Susanna Helldén och Göran Parkrud är ett par även i verklighet­en.

– Det är en pjäs som väcker många tankar om relationer och roller inom äktenskape­t. Den har många beröringsp­unkter, säger Susanna Helldén.

Nu är biljettern­a slut men Susanna Helldén hoppas på att kunna klämma in några besökare till innan sommaren är över. Men det är svårt att få ut fler biljetter så länge restriktio­nerna begränsar hur många platser de får har vid varje föreställn­ing.

– Just nu kollar vi på om vi kan lägga till biljetter till föreställn­ingar som redan är planerade. Vi gör så gott vi kan med restriktio­nerna, för egentligen hade vi ju velat bjuda in ännu fler att se. Men vi har familj och behöver vara lediga också, vi kan inte bara lägga till hur många föreställn­ingar som helst, säger hon.

 ??  ??
 ?? Bild: Måns Langhjelm ?? Teater Tofta sätter upp Bergmans Scener ur ett äktenskap. Det är ett intimt drama där Susanna Helldén och Göran Parkrud är själva på scenen och spelar ett gift par. Susanna och Göran är ett par även i verklighet­en.
Bild: Måns Langhjelm Teater Tofta sätter upp Bergmans Scener ur ett äktenskap. Det är ett intimt drama där Susanna Helldén och Göran Parkrud är själva på scenen och spelar ett gift par. Susanna och Göran är ett par även i verklighet­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden