Kungälvs-Posten (Late Edition)

Kungälvskl­ubb rodde hem tolv medaljer

- Oskar Avedal oskar.avedal@kungalvspo­sten.se

Sport: Det blev rena medaljregn­et för Kungälvs roddklubb i helgens sprint-SM. Klubben åkte hem från Örkelljung­a med fyra guld, fem silver och tre brons i bagaget.

Tolv medaljer varav fyra i guld blev facit för Kungälvs roddklubb när sprint-SM i rodd avgjordes under helgen.

– Det har gått fantastisk­t bra, säger klubbens tränare Mattias Carlsson.

Fyra guld, fem silver och tre brons. Sprint-SM i rodd blev en succé succé för Kungälvs roddklubb (KRK) när det avgjordes i Hjälmsjön i Örkelljung­a.

– Det har gått fantastisk­t bra. Hela tävlingen avgjordes lördag så vi stannade kvar nere i Skåne och firade med en trevlig kväll tillsamman­s med grill och gott, berättar KRK:s tränare Mattias Carlsson.

Samtliga race under sprint SM avgörs över 500 meter.

Kungälvs guld bärgades på både junior- och seniornivå. Bland seniorerna stack kanske Annie Nyman ut extra. Hon stod för dubbla segrar, både individuel­lt och i dubbel tillsamman­s med AnnLouise Johansson. Det tredje senior guldet stod Elin Brischewsk­i, Maja Wennroth,

Per Ingemar Bujalla och Emil Lundqvist Lundqvist för när de vann den mixade klassen.

Även på juniorsida­n kom guldet i den mixade klassen. Där var det Maja Karlsson, Nils Rönblom, Moa Lundqvist och Simon Karlsson som stod som vinnare.

SM-tävlingarn­a skulle egentligen avgjorts i Halmstad under SM-veckan. Efter att den ställts in var det länge osäker huruvida sprint-SM skulle kunna genomföras. Men när restriktio­nerna lättade för några veckor sedan bestämdes att SM skulle bli av.

– Detta var första regattan vi var i väg på sedan september 2019 i Hamburg, berättar Carlsson och fortsätter:

– Det var osäkert in det längsta om det skulle bli av men det blev bestämt för ett par veckor sedan när restriktio­nerna lättade.

SM-tävlingarn­a förra året blev precis som det flesta andra tävlingar inställda. Något som inneburit svårighete­r i att hålla igång aktivitet och medlemmar. Men inför SM-tävlingarn­a har Kungälvs roddklubb gjort en satsning för att aktivera medlemmar igen.

– På seniorsida­n har vi lyckats få ihop ett stort gäng, och det var många som uppskattad­e att vara igång igen, säger Carlsson och tilllägger:

– Det handlar inte bara om guld och medaljer utan även det sociala och allt runtomkrin­g. Där har vi gjort en stor insats för att försöka få tillbaka de som hamnat vid sidan om i och med corona.

 ??  ?? Bild: Kungälvs Roddklubb
Bild: Kungälvs Roddklubb
 ??  ?? Medaljutde­lning mixad junior fyra. Från aktern: Simon Karlsson, Moa Lundqvist, Nils Rönnblom, Maja Karlsson.
Bilder: Kungälvs Roddklubb
Medaljutde­lning mixad junior fyra. Från aktern: Simon Karlsson, Moa Lundqvist, Nils Rönnblom, Maja Karlsson. Bilder: Kungälvs Roddklubb
 ??  ?? Från vänster: Emil Lundqvist, Maja Wennroth, Elin Brischewsk­i och Per Ingmar Bujalla.
Från vänster: Emil Lundqvist, Maja Wennroth, Elin Brischewsk­i och Per Ingmar Bujalla.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden