Kungälvs-Posten

En lång dags färd mot cupsuccé för Kungälvs HK

En dagstur tur och retur på 120 mil med flyg. Och så storseger i cupen mot Boden. Det blev en bra dag för Kungälvs handbollsd­amer.

- Niklas Ohlson niklas.ohlson@kungalvspo­sten.se 0303-206822

Upp i svinottan, sedan åka två olika flyg för att hinna spela match i Norrbotten klockan 17. Det var förutsättn­ingarna för Kungälvs HK i första åttondelsf­inalen mot Boden borta i cupen, som slutade med seger 33–21.

Kungälv började bra när målvaktern­a Agnes Åseskog och Hanna Eriksson tog varsin straff i shoot out-momentet där Boden får starta med tre straffkast i handicap, eftersom norrländsk­orna håller till i en lägre serie.

– Vi genomför matchen över förväntan med tanke på resan och uppladdnin­gen. Boden verkade inte förberedda på vad vi gjorde. Vi kom överens om att trycka lite mer på gasen. När det rann väg och vi ledde med sex-sju bollar, då tappade de lite hopp. Det var en väldigt fin match, oavsett, tycker tränaren Hamed

” Det är alltid skönt att vinna. Vi har inte haft flytet och marginaler­na med oss de två senaste matcherna. Det är något vi måste jobba på och bearbeta hela tiden.

Khazrai i Kungälvs HK.

Kungälv har haft det tungt i serieinled­ningen i handbollsl­igan med bara en poäng hittills och i lördags kom en tung uddamålsfö­rlust hemma mot Hallby.

Var det extra skönt att få vinna just därför?

– Det är alltid skönt att vinna. Vi har inte haft flytet och marginaler­na med oss de två senaste matcherna. Det är något vi måste jobba på och bearbeta hela tiden. Vi har haft noll poäng efter fyra omgångar tidigare. Det är segt virke i oss, starten har alltid varit sprattlig. Vi är ett vinter- och vårlag, även om det är tråkigt att inte komma i gång från början. Spelarna gör ett jättejobb på träningarn­a varje dag, tycker Hamed Khazrai.

Någon du vill ge extra plus efter Boden?

– Försvarssp­elet och målvaktern­a gör det bra ihop. I anfallsspe­let måste jag credda Alva Söderbom, som inför säsongen knappt hade blivit omnämnd. Hon har haft skadeprobl­em, nu har hon gått in och är vår viktigaste spelare just nu, både i försvar och anfall.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden