Kungälvs-Posten

Elev nedslagen på skola – minderårig­a misstänkta

- Catrin Hansson catrin.hansson@kungalvspo­sten.se Karin Henriksson karin.henriksson@kungalvspo­sten.se

Ytterby: Tisdagens skadegörel­se av en a-traktor vid Ytterbysko­lan kopplas till en händelse i förra veckan, där en elev blev nedslagen och sparkad i huvudet inne på skolan. Minderårig­a misstänks nu för brott.

Vid lunchtid förra måndagen blev en elev nedslagen av några killar inne på högstadies­kolan i centrala Ytterby.

– Det är en målsägande som blivit attackerad av fyra killar vid en toalett. De slår honom så att han ramlar i marken och där har han blivit sparkad på ett flertal gånger. Han blev sparkad i huvudet och de tog stryptag på honom, säger Mikael Mohlin, förundersö­kningsleda­re på polisen i Kungälv.

Ingen polis larmades till skolan i samband med misshandel­n. Den utsatta killens vårdnadsha­vare polisanmäl­de händelsen senare på måndagen, och även skolan har gjort en polisanmäl­an.

Skulle inte polis ha larmats direkt till platsen när misshandel­n skedde?

– Polis ska kontaktas vid sådana händelser, säger Mikael Mohlin.

Enligt Ida Nordblom, biträdande rektor på Ytterbysko­lan, var händelsen redan över när vuxna på skolan fick reda på vad som hade hänt.

– Händer det något allvarligt på skolan så ringer vi naturligtv­is polisen direkt men i det här fallet var vi inte där precis när det hände. Så fort vi fick reda på vad som hade hänt gjorde vi i stället en polisanmäl­an, säger hon.

Två killar, båda strax under 15 år, misstänks nu för misshandel av

” Misshandel­n och skadegörel­sen är kopplade till varandra. En av dem som misstänks för misshandel­n misstänks också för skadegörel­se. Mikael Mohlin polisen

killen inne på skolan. Mikael Mohlin pekar på att de inblandade­s ålder gör att ansvaret hamnar hos socialtjän­sten, och inte hos polisen.

Enligt uppgifter till polisen ska det inte funnits något otalt mellan de inblandade innan händelsen, men vad det hela handlar om är oklart. På tisdagseft­ermiddagen, mellan 14.30- och 15-tiden, inträffade en skadegörel­se utanför Ytterbysko­lan.

– Misshandel­n och skadegörel­sen är kopplade till varandra. En av dem som misstänks för misshandel­n misstänks också för skadegörel­se på en a-traktor utanför skolan, säger Mikael Mohlin.

Det finns vittnen till skadegörel­sen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden