Kungälvs-Posten

Kongahälla­s tränare summerar succéåret: ”Har varit roligt”

Stefan Vennström andas ut. Målet att ta upp IK Kongahälla till division 2 är uppfyllt. Vad som händer framöver är inte klart ännu.

- BILD: JÖRGEN BJÖRME Niklas Ohlson niklas.ohlson@stampen.com BILD: LINUS OLSSON

IK Kongahälla bjöd på spänning i sisådär tre minuter i helgens seriefinal borta mot Vårgårda IK. Efter hemmalaget­s friläge i matchinled­ningen var det bara IKK:s match.

– Vi kontroller­ade matchen efter de tre första minuterna. Vi gjorde en gedigen insats och det var skönt att få ett tidigt mål. En stabil laginsats, summerar tränaren Stefan Vennström matchen som tog upp Kongahälla en division.

På läktaren sas bland annat två saker: att Vårgårda egentligen inte hade ambitionen att gå upp, att toppstride­n mer var en bonus (om vi frågat spelarna kanske svaret hade blivit ett annat), samt att Kongahälla var det bästa laget som varit på Tånga hed den här säsongen.

– Vårgårda har pendlat mellan tvåan och trean de senaste åren, kanske tyckte de att det var något år för tidigt att gå upp. Och vi har hört att vi varit det bästa laget, det är alltid kul att få uppskattni­ng, tycker IKK-tränaren.

Vad händer nu i Kongahälla? Fortsätter du som tränare?

– Det är inte helt klart. Vi ska sätta oss ner vad det lider, klubben och jag, och stämma av läget.

Vad vill du själv?

– Det beror lite på vad klubben vill och tänker. När jag kom var målet att vi skulle spela i division 2 inom tre år, vi löste det på två år. Även i år var det många nya spelare, det kom tolv nya spelare under året. Det kommer att vara viktigt att behålla stommen och bygga vidare på det. Spelmässig­t har vi lagt en bra grund för att klara oss ok i tvåan. Det finns alla möjlighete­r till att fortsätta göra det bra.

Har några spelare hintat om att de inte fortsätter?

– Det är Sören (Reuterwall) som sköter den dialogen. Det är alltid någon som vill hitta något annat, få mer speltid eller vad det kan vara. Nej, ingen har sagt något än. Det har varit ett roligt år och bra stämning bland killarna.

Stefan Vennström har varit på division 2-nivån innan med Stenungsun­d.

Hur står sig dagens Kongahälla för spel i tvåan?

– Om vi skulle ha samma trupp så blir vi hela tiden bättre, det tar tid att bygga struktur och grund. Vi skulle klara oss i tvåan, även om jag vet vad för spelartyp jag vill få in. Fast om vi skulle ha samma lag får vi ta det utifrån det.

Vad för spelare vill du ha in?

– Det kan jag inte säga … men vi är attraktiva på marknaden för vi spelar en rolig fotboll, försöker föra matcherna, skapa egna målchanser och avgöra på egen kraft, i stället för att som andra skicka bollen på vinst och förlust, för att hoppas kunna göra mål på hörna eller fast situation. Alla har sitt sätt, vi tror att det här är rätt väg att gå.

Till sist: var det ett bra firande i söndags?

– Ja, det var bra drag på bussen hem. Sedan bjöds på käk i klubbstuga­n och efter det blev det utgång i Göteborg.

 ?? BILD: LINUS OLSSON ?? Stefan Vennström, succéträna­re i Kongahälla.
BILD: LINUS OLSSON Stefan Vennström, succéträna­re i Kongahälla.
 ?? BILD: LINUS OLSSON ?? Haris Skenderovi­c i målkram. Han vann skytteliga­n i division 3 nordvästra Götaland med 17 mål på 16 matcher.
BILD: LINUS OLSSON Haris Skenderovi­c i målkram. Han vann skytteliga­n i division 3 nordvästra Götaland med 17 mål på 16 matcher.
 ?? ?? Stefan Vennström ser på när Imer Beqiri och Sebastian Bertilsson Fåglum firar med bubbel.
Stefan Vennström ser på när Imer Beqiri och Sebastian Bertilsson Fåglum firar med bubbel.
 ?? ?? Rasmus Hegab i skottförsö­k. Han var en av flera nya spelare som kom in mitt i säsongen.
Rasmus Hegab i skottförsö­k. Han var en av flera nya spelare som kom in mitt i säsongen.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden