Kungälvs-Posten

När ska utveckling­ssamtalen planeras in, tycker du?

- Text & Bild: Frida Ekborg

Sofia Stenqvist med barnen Saga och Alma:

”Det är upp till skolan att bestämma tycker jag. Lärarna är ju också människor med egna barn och familjer. Vi var faktiskt på utveckling­ssamtal häromdagen, klockan två. Vi blev tilldelade en tid och så får man höra av sig om det inte funkar. Jag får ju utgå ifrån mig själv i frågan och för oss har det aldrig varit några problem med tiden. Man får ju aldrig en tandläkart­id efter 17 heller, om man ska jämföra det med något.”

Kent Kihl

”På skoltid tror jag. De flesta kommuner har ju problem med sin budget och det finns inte mer pengar till lärarna samtidigt som de inte kan jobba mer än de redan gör. Då är det ju enklare om föräldrarn­a tar ledigt. Det går alltid att ta ledigt.”

Juliana Skog Stenius med barnen Ellie och Olle:

”Jag kan verkligen tänka mig att det kan vara svårt att komma ifrån jobbet på dagtid som förälder, samtidigt som jag förstår lärarna som inte vill jobba över. Man borde kunna komma överens om någon lösning för de som verkligen inte kan. Sedan tycker jag att man får offra sin tid för sina barn. Det vet ju de flesta innan man skaffar barn, att det kanske kommer fattas lite timmar på jobbet.”

Per Eric Borgwing:

”Man ska lägga utveckling­ssamtalen på kvällen så föräldrarn­a är tillgängli­ga och kan komma ifrån sina arbeten. Så var det i alla fall när jag växte upp. Efter klockan 18 är väl lämpligt om det är större barn det handlar om, är det yngre barn får man anpassa tiden. Och lärarna måste självklart kompensera­s för det.”

Emil Sjöberg:

”Under skoltid, tycker jag. Jag går på Mimers hus och på min skola har vi en heldag då alla på skolan har utveckling­ssamtal. Om man vill ha med föräldrarn­a så får man det, det är frivilligt. Om föräldern vill med och den inte kan så kanske man kan komma överens om en annan tid.”

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden