Kungälvs-Posten

Maten överraskar på det kända ”sunkhaket” i Kungälv

Thairestau­rangen är omnämnd i Facobook-gruppen ”Sunkiga hak i Sverige”, men maten visar sig vara överraskan­de god och mycket prisvärd.

- BILDER: REDAKTIONE­N Redaktione­n redaktione­n@kungalvspo­sten.se

Det första man ser är soptunnor, skräp och klotter – kanske inte den mest inbjudande framsidan till ett matställe. Att vi dessutom sedan innan vet att Lai-Thai omnämnts i Facebook-gruppen ”Sunkiga hak i Sverige” gör inte det hela bättre.

Vi går in i restaurang­en, som ligger på Bäckgatan, och insidan är som tur är lite bättre. Kanske i behov av en liten uppfräschn­ing men ändå helt okej. Vill man sitta och äta på plats i den lilla blå boden finns det två möjlighete­r. Stol ett och stol två. Det är en klassisk take away-restaurang.

Vi har redan ringt och beställt vår mat. En tydlig och uppdaterad lunchmeny publiceras veckovis på restaurang­ens hemsida.

Vi behöver bara vänta ett par minuter och maten är rykande varm när vi får den från den trevliga personalen i kassan. Vi plockar var sin dricka och går sedan tillbaka mot redaktione­n. 110 kronor för en lunch inklusive dricka är ett bra pris, speciellt eftersom maten ser ut att räcka som lunch till dagen efter också.

Dagens lunchmeny bestod av fem rätter och vi valde en Bom Bay indisk special – tofugryta med indisk curry, kokosmjölk och grönsaker, samt en Pad nammahoi – wokade tigerräkor med ostronsås, champinjon­er och grönsaker. Till det äter vi ris.

Vi slevar upp maten på var sin tallrik och kastar oss över den. Maten är god, riktigt god och vi är båda positivt överraskad­e.

Tofun har en bra konsistens och currygryta­n en bra smak.

Ostronsåse­n i den andra rätten är så god att man hade kunnat slicka upp det sista från tallriken. Men det gör vi inte. Ett plus i kanten är att woken innehåller många räkor, så man behöver inte hushålla med det.

Vi äter hälften av maten, sedan är vi proppmätta.

Vi är eniga om att maten förtjänar ett högt betyg. För trots den lite tveksamma utsidan, är insidan det viktiga. I det här fallet kan man verkligen säga att skenet bedrar.

 ?? ?? Lai-Thai på Bäckgatan ser kanske inte så mycket ut för världen... men maten är riktigt god!
Lai-Thai på Bäckgatan ser kanske inte så mycket ut för världen... men maten är riktigt god!
 ?? ?? Tofugryta med indisk curry, kokosmjölk och grönsaker.
Tofugryta med indisk curry, kokosmjölk och grönsaker.
 ?? ?? Wokade tigerräkor med ostronsås, champinjon­er och grönsaker.
Wokade tigerräkor med ostronsås, champinjon­er och grönsaker.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden