Kungälvs-Posten

Saga Berggren återigen vinnare i karate-derbyt

Nordic cup i kyokushin karate slog deltagarre­kord. Och Kungälv fick med sig tio fina medaljer hem.

- Niklas Ohlson niklas.ohlson@kungalvspo­sten.se 0303-206822

Nordic cup hette tidigare Stora Höga cup, döpt efter arrangörsk­lubben. Sedan ett tag har de bytt namn och lockar deltagare från fler länder. När årets upplaga arrangerad­es i Stenungsun­d arena blev det ett nytt rekord i deltagare.

– Det var 344 registrera­de och 326 kom till start. Det gamla rekordet var 240 registrera­de och 219 till start. Den stora grejen är att vi har adderat en katatävlin­g. Det är det som är den stora skillnaden, Niklas Ballaj, ordförande i Stora Höga kyokushin karate.

– De nya länderna var Schweiz, Finland och Belgien plus Sverige och Norge. Danmark kom inte i år men det brukar de göra.

Kungälv kyoskushin karate hade drygt 30 deltagare på plats och precis som i den egna tävlingen Okawa cup blev finalen i flickor 14-15 år +60 kilo en ren klubbuppgö­relse, ett lokalderby mellan Saga Berggren och Ellen Dahlberg. Då vann Saga, det gjorde hon även i revanschmö­tet drygt två månader senare och tog hem ett av Kungälvs två guld i Nordic cup. Den andra guldmedalj­en fick Wilgot Wexell i teknikgren­en kata för 7-10-åringar.

Utöver gulden blev det fyra silver och fyra brons för Kungälv kyokushin karate. I klubbtävli­ngen slutade Kungälv åtta.

Marstrands­bon och tidigare Kungälvs-fightern Bernhard Souter, numera Banzai karate kai i Göteborg, tog silver i fight 16-17 år, -70 kilo, samt brons i kata. Hans klubboch Marstrands­kamrat Emma Nicander var tvåa i tjejernas fight 16-17 år, -65 kilo.

” Det var 344 registrera­de och 326 kom till start. Det gamla rekordet var 240 registrera­de och 219 till start. Den stora grejen är att vi har adderat en katatävlin­g. Det är det som är den stora skillnaden. Niklas Ballaj

?? BILD: HENRIK ALEBORG ?? Klubbkamra­terna Ellen Dahlberg och Saga Berggren möttes i finalen i Nordic cup i Stenungsun­d. Saga vann det Kungälvs-derbyt.
BILD: HENRIK ALEBORG Klubbkamra­terna Ellen Dahlberg och Saga Berggren möttes i finalen i Nordic cup i Stenungsun­d. Saga vann det Kungälvs-derbyt.