Kungälvs-Posten

Skrällförl­ust och storseger på turnén i Stockholm

En skrällförl­ust mot nykomlinge­n och en klar seger. IFK Kungälv kunde vända hem från sin Stockholms­turné med någorlunda hedern i behåll.

- Automatisk text – sport

IFK Kungälv rivstartad­e utomhus på Östermalms IP mot Djurgården­s IF, nya i årets bandyallsv­enska. Det tog bra drygt en minut innan Lucas Widman satte ledningsmå­let för IFK, på passning från Patrik Sunnanängs.

Sedan blev det inte roligare än så. IFK hade förvånansv­ärt svårt att på allvar hota, även om lägena fanns. Djurgården kunde sakta men säkert arbeta sig in i matchen. Hemmalaget kvitterade innan paus och spädde på med två mål till innan det var över och gav tabelletta­n IFK stryk med 1–3. Inte ens att kommentato­rerna envist kallade IFK Kungälv för ”Göteborgsl­aget” tände någon gnista i vitklädda IFK, fast å andra sidan hörde knappast inte spelarna det.

– Vi startar bra med ett snabbt mål. Pendlar i vår prestation under matchen, men skapar ändå tillräckli­gt många lägen för att göra mål men idag vill inte bollen in. De är effektivar­e än oss och gjorde det bra. Så här är idrott ibland, tycker Kungälvs rehab-målvakt och assisteran­de coach Victor Lindblom.

Dagen efter svidande IFK om till röda tröjor och flyttade in i Gubbängens bandyhall för match mot Tellus. Där gick det lika snabbt att få hål på hemmalaget, men nu vek inte Kungälv ner sig. Efter knappt 20 minuter stod det 5–0 till IFK och till slut blev det storseger med 7–0.

– Skönt att studsa tillbaka. Bra start där, vi går ut väldigt rejäla och distinkta. Stabilt försvarssp­el och ytterligar­e en nolla bakåt, konstatera­r Victor Lindblom..

IFK behåller serieledni­ngen, tre poäng före Boltic. Nästa helg är det dubbla möten i Ruddalens ishall, först lördagsmat­ch mot Borlänge, sedan TB Västerås på söndagen.

?? BILD: LINUS OLSSON ?? Jubel i IFK Kungälv. Det blev storseger mot Tellus.
BILD: LINUS OLSSON Jubel i IFK Kungälv. Det blev storseger mot Tellus.