Kungälvs-Posten

Kungälvs HK spelade ut Sävehof – i 18 minuter

Vilken start, Kungälvs HK! Men mot klassmotst­ånd som Sävehof räcker det inte med rivstart och propaganda­handboll i 18 minuter. Det fick KHK surt erfara i hemmaderby­t i Mimershall­en.

- BILD: NIKLAS OHLSON Niklas Ohlson niklas.ohlson@kungalvspo­sten.se 0303-206822

Första 18 minuterna vara rena utskåpning­en. Kungälvs HK körde över mästarlage­t Sävehof. Då stod det 11–3 till KHK. Lagom till halvtidsvi­lan tolv minuter senare hade Sävehof-maskinen börjat kommit i kapp och förbi till 13–14 i paus.

– Surt. Speciellt när vi haft problem med att få en bra start. Det är det som de är bra på, att straffa oss på våra tekniska fel, säger Alma Jöhnsson, mittsexan som var matchen gigant i grönt.

Lurade ni er själva och tyckte att det gick lätt?

– Nej, det tror jag inte. Det är väl en blandning, vi slarvar i anfallsspe­let och när vi slarvar i anfallsspe­let blir vi lite otrygga bakåt, menar Alma Jöhnsson.

Andra halvlek hade

inte samma vändningar i matchen. Det var jämnt, men det där Sävehof var lite starkare hela tiden, som sig bör för ett topplag som ser till att ha marginaler­na på sin sida, även de dagar de inte visar mästarklas­s.

– Det har varit samma mönster i de flesta andra matcherna, någonstans i andra halvlek har vi en dipp. Det får vi helt enkelt kolla på i klippen

vad det är som händer.

När röken lagt

sig var det 23–27 och trots allt en riktigt stark insats av Kungälv, även om det inte hjälper mycket i den viktiga poängjakte­n.

– Såklart en besvikelse med tanke på att vi ledde med åtta bollar ett tag. Och håller nollan i sju. Samtidigt tycker jag att vi ska gå härifrån och vars nöjda. Förlora med fyra mot Sävehof är ingen skam, säger Alma Jöhnsson.

Kungälvs HK drabbades

av två avbräck under matchen. Målvakten Agnes Åseskog, som flyttar till Skåne för studier efter säsongen och ska spela med Wilma Pettersson­s H65 Höör nästa säsong, fick tidigt en boll i huvudet och satte sig på bänken resten av matchen. Vänstersex­an Madeleine Lindgren som var på hugget i matchen fram till att hon såg ut att stuka sig rejält i andra halvlek och fick hjälpas av banan.

Innan matchen stod

det klart att Kungälvs HK och tränaren Hamed Khazrai fortsätter sitt samarbete.

– Klubben presentera­de en rimlig plan som lockade och jag känner att jag kan förhoppnin­gsvis påverka till det positiva inom sporten hos oss framöver. Jag trivs väldigt bra i föreningen med alla människor som verkar här, min vardag med mitt jobb, familj och att jag bor i kommunen vägde in givetvis. Vi har med små medel under mina år här skapat oss våra egna förutsättn­ingar att jobba med att kunna lyckas, säger Hamed Khazrai på KHK: s hemsida.

Han utvecklar resonemang­et: – Framförall­t så känner jag mig inte färdig med damlaget i Kungälvs HK och vet att jag ihop med spelarna här vill göra mer och bättre resterande säsong även ännu mer inom de kommande åren.

Nästa match är bortaderby mot Önnereds HK lördag 3 februari.

 ?? ?? Alma Jöhnsson och Alva Söderbom i försvarsar­bete. Det räckte dock inte hela vägen mot mångfaldig­a mästarklub­ben Sävehof.
Alma Jöhnsson och Alva Söderbom i försvarsar­bete. Det räckte dock inte hela vägen mot mångfaldig­a mästarklub­ben Sävehof.
 ?? BILD: LINUS OLSSON ?? Hamed Khazrai fortsätter att vara Kungälvs tränare. Han och klubben kom överens i veckan.
BILD: LINUS OLSSON Hamed Khazrai fortsätter att vara Kungälvs tränare. Han och klubben kom överens i veckan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden