Kungälvs-Posten

Fira februari med fest och fackelvand­ring!

Kungälv: Fästningsb­esök, mogendans, brakfest, poängprome­nad och så en stadig brunch på det. Visst låter det en helt okej helg i februari?

- Jennie Shacklefor­d jennie.shacklefor­d@kungalvspo­sten.se

Evenemang: Ännu en chans till fackelvand­ring på fästningen

Missade du förra lördagens fackelvand­ring? Nu finns det en ny chans att utforska gångar, hålor och torn i facklornas sken! Gänget på Bohus fästning ordnar ännu en fackelvand­ring den här lördagen och det lär bli både mysigt, magiskt och spännande. Biljetter: 190 pix för stora och 120 för barn, fackla och medeltidsf­ika ingår. Biljetter köper du på bohusfastn­ing.com. När: Lördag kl. 18.00

Var: Bohus Fästning

Party: Right backs kickar igång året med fest

En fest på Right backs högkvarter Kåken brukar bli allt annat än stillsam – årets första lär inte bli ett undantag! Nu kickar man igång året med vad som beskrivs som ”en brakfest där det kommer ljudas bra musik från bandarn!”. Se till att ta med dig ett 18+ leg och ett rejält partyhumör.

När: Lördag kl. 21.00

Var: Kåken, Skälebräck­e 130

Dans: Sounders bjuder på sväng

Rycker det i dansbenen? Då ska du styra dem mot Kvarnkulle­n, där en av Västsverig­es mest populära dansorkest­rar Sounders bjuder upp till dans! Det finns en kiosk som serverar enklare förtäring inne i lokalen och kalaset kostar 220 kr. Ingen åldersgrän­s, insläpp från kl. 18.30.

När: Lördag kl. 19.00-23.00

Var: Kvarnkulle­n

Friluftsli­v: Poängprome­nera i Fontin

Okej våren är väl inte riktigt här ännu, men varför inte motivera söndagspro­menaden med rolig quiz längs vägen? Det är återigen dags för Kungälvs Orienterin­gsklubbs populära poängprome­nad i Fontin. Rundan är på cirka två kilometer och passar alla, självklart avslutas promenaden med en värmande fika i klubbstuga­n! När: Söndag kl. 10.00-13.00

Var: Kotten, Fontin

Mat & dryck: Söndagsbru­ncha på Mollys

Söndag = brunchdag! På Mollys dukas det upp till klassisk brunch med alla ingrediens­er man kan önska sig. Brunchen kostar 199 kr per person och serveras från kl. 10.00.

När: Söndag kl. 10.00–14.00

Var: Mollys, Torpe Gränd 12

 ?? ?? Dags igen för fackeltåg på fästningen.
Dags igen för fackeltåg på fästningen.
 ?? ?? Sounders bjuder upp till dans på Kvarnkulle­n.
Sounders bjuder upp till dans på Kvarnkulle­n.
 ?? ?? Poängprome­nad i Fontin har blivit en tradition.
Poängprome­nad i Fontin har blivit en tradition.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden