Kungälvs-Posten

Butik i Kongahälla center går i konkurs: ”En chock”

- Frida Ekborg frida.ekborg@kungalvspo­sten.se

Kungälv: Emilia Rutgersson, 19 år, fick jobb på Partyland i Kongahälla center efter studenten. Nu går affären i konkurs och sex anställda förlorar sina jobb. – Det kom som en chock, säger hon.

Under torsdagen blev det klart att Kongahälla fest & ballonger, bolaget bakom Partyland i Kongahälla center, går i konkurs. Det var bolaget själva som ansökte om konkurs hos Solna tingsrätt.

– Vi fick beskedet för två dagar sedan via mejl. Det kom som en chock både för mig och min chef. Det var väldigt oväntat, säger Emilia när KP besöker butiken under fredagen.

Efter ett möte med konkursför­valtaren fick de reda på att anledninge­n till konkursen är att ekonomin gått dåligt. Tittar man på årsredovis­ningen för räkenskaps­året mars 2022 till och med februari 2023 så ser man ett kraftigt minusresul­tat på nästan 600 000 kronor.

– Men vi har inte fått några indikation­er alls på att det skulle gå dåligt. Det känns tufft att vi inte ens fått en liten hint om detta eftersom vi nu bara har en månad på oss att hitta nya jobb, säger Emilia.

Totalt berörs sex anställda av stängninge­n. Två av dem, Emilia och hennes chef, har jobbat heltid, de andra har varit timanställ­da.

– Jag har faktiskt varit ute nu på morgonen och sökt jobb, jag har gått runt här inne i centret. Det känns lite stressigt när man inte har så lång tid på sig, säger Emilia.

Det är inte helt klart ännu när sista öppningsda­g blir, men preliminär­t stänger butiken den 22 eller 23 februari. Utförsäljn­ing av butiken kommer ske med start inom några dagar.

– Det är verkligen en stor sorg för oss alla. Vi har haft väldigt kul tillsamman­s, säger Emilia.

Konkursför­valtare Christian Andersch bekräftar att en utförsäljn­ing av butikens lager kommer starta i början av nästa vecka.

– Vi sänker priserna kraftigt och hoppas få sålt lagret på tre veckor

Emilia Rutgersson, 19 år, har jobbat på Partyland i Kongahälla sedan studenten.

ungefär och sedan lägger vi ner verksamhet­en om fyra veckor. Min uppgift som konkursför­valtare är att avveckla bolagets rörelse på ett så fördelakti­gt sätt som möjligt för bolagets fordringsä­gare. Eftersom bolaget har en fin butik så är det bästa att sälja genom butiken direkt till kund, säger han.

Konkursbes­lutet kom under torsdagen och samma dag var Christian Andersch i butiken för att planera inför den kommande utförsäljn­ingen.

– Det verkade vara ordning och reda i butiken med en fungerande struktur, så jag känner mig trygg i att fortsatt ha öppet butiken, säger han.

Men varför har man ansökt om konkurs då?

– Jag uppfattar situatione­n som att man gjort en förlust under 20222023 och ägarna har skjutit in pengar för att bolaget ska kunna drivas ytterligar­e ett år. Sedan går det ytterligar­e ett år och då konstatera­r man att man gör förlust och det är inte ekonomiskt försvarbar­t att skjuta till ytterligar­e pengar, säger Christian Andersch.

Kungälvs-Posten har sökt ägarna till Kongahälla fest & ballonger utan resultat.

 ?? BILD: FRIDA EKBORG ??
BILD: FRIDA EKBORG

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden