Kungälvs-Posten

Täta matcher en mental utmaning IFK Kungälv

IFK Kungälv går in i en helg med dubbla matcher för andra veckan i rad. IFK-kaptenen Patrik Sunnanängs talar om vad som sliter mest.

- Niklas Ohlson niklas.ohlson@kungalvspo­sten.se

Det är slutspurt i bandyallsv­enskan och serieledar­en IFK Kungälv gör sin tredje och fjärde match på en vecka. Förra helgen inleddes med en överraskan­de förlust (1–3) mot nykomlinge­n Djurgården på Östermalms IP och följdes upp med storsegern mot Tellus (7–0) inne i Gubbängens ishall. Nu på lördag är IFK hemma i Ruddalens ishall igen, först mot Borlänge på lördag, sedan TB Västerås – Tillberga i folkmun – på söndag.

– Det är intensiva dubbelhelg­er och det är speciellt, väldigt intensivt. Och för andra gången kommer det två helger i rad efter varandra. Det gäller att ladda om och göra två bra matcher, men vi kan bara fokusera på första mot Borlänge och sedan ta det därifrån, säger Patrik Sunnanängs.

Inför Djurgårdsm­atchen hade IFK stått över matchandet under en helg.

– Det tog ett tag att komma i gång. Det sliter mycket mer mentalt än fysiskt, med allt runtomkrin­g när två matcher kommer på rad. Det ser vi resultatet av, det var lag som tappade oväntade poäng, menar ”Putte” med bland annat DIF-debaclet i färskt minne.

– Jag har kollat på första halvlek mot Djurgården. I första halvlek driver vi spelet fullständi­gt, men får inte de enkla målen som vi har fått över tid, medan de gör mål på fasta. I andra halvlek kommer vi inte upp i nivån vi brukar spela på. Ibland är det så att man behöver sätta hörnor eller ett boxläge för att få fart på en match.

Ni gjorde en match inne, en ute. Hur påverkar det?

– Östermalms IP var ganska trevlig att spela på. Isen var bra. Men det är alltid skillnad på ute och inne, man får vänja sig vid strålkasta­rna. Det är olika förutsättn­ingar, men samma för båda lagen.

Det är tätt i toppen av tabellen. IFK Kungälv leder med två poäng före Åby/Tjureda, med Boltic, Nässjö och Ljusdal tätt bakom. Det kan bli serieseger, men också en fjärdeplat­s och missat kval till elitserien.

– Det är lite så att vi får sluta att kolla på tabellen, vi får fokusera på att få spela för det till sista omgången.

Då kommer dagens serietvåan Åby/Tjureda till Ruddalen och den matchen kan bli direkt avgörande.

Borlänge och TB Västerås ligger bägge på negativ kvalplats. Med tanke på IFK Kungälvs serieledni­ng och fina facit inne i Ruddalens ishall, med bara en förlorad poäng sedan laget flyttade inomhus förra året, så är det såklart två matcher som IFK ”ska” vinna. Och det är ett motstånd i sig.

– På det sättet var det bra att åka på en stjärnsmäl­l som vi gjorde mot Djurgården. Vi får hitta en mix av att vara ödmjuka och samtidigt tro på oss själva och det vi ska göra, säger ”Putte”.

” Vi får hitta en mix av att vara ödmjuka och samtidigt tro på oss själva och det vi ska göra Patrik Sunnanängs IFK-kapten

 ?? BILD: MICHAEL ERICHSEN ?? IFK Kungälvs kapten Patrik Sunnanängs jublar över en av alla segrar under en intensiv säsong.
BILD: MICHAEL ERICHSEN IFK Kungälvs kapten Patrik Sunnanängs jublar över en av alla segrar under en intensiv säsong.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden