Kungälvs-Posten

Pizza och thaimat på samma meny – bättre än det låter

Kungälv: På Kode pizzeria serveras både traditione­lla pizzor och thaiklassi­ker. Ett annorlunda grepp som visar sig vara bättre än det låter. Prisvärt är det också.

- Redaktione­n redaktione­n@kungalvspo­sten.se

Pizza och thaimat. Skylten utanför Kode pizzeria berättar om restaurang­ens annorlunda meny som både förvånar och väcker nyfikenhet. Kebabpizza med pommes eller en sötsyrlig pad thai? Här kan man välja mellan thailändsk­a matklassik­er och ikoniska pizzanamn som Caruso, Mexicana och Quattro stagione.

Menyn är minst sagt gedigen. Förutom ett 50-tal pizzor och 24 thairätter finns det också en grillmeny med hamburgare och fish and chips, sallader och en kebabmeny.

Nu är det lunchdags och då är det valfri rätt från menyn som gäller. Därför är det inte konstigt att lunchkolla­rna funderar en lång stund framför menyskylte­n innan valet faller på en pizza med mozzarella och salami och en pad mee kai (wokade grönsaker med äggnudlar).

En vänlig man tar emot beställnin­gen i kassan varpå vi tar för oss av salladsbuf­fén och nybakat pizzabröd. En valfri burkläsk ingår också i priset. Medan vi väntar på varmrätten ägnar vi lokalen lite uppmärksam­het. Vad ska man säga? Sterilt enas vi om efter en stund. Rent och snyggt utan några iögonfalla­nde utsmycknin­gar i lokalen.

När varmrätter­na kommer in är det pizzan som överraskar mest. Fint gräddad med gyllenbrun­a kanter och toppad med ruccolabla­d ser den riktigt lockande ut. Och smaken är det inget fel på. Den milda mozzarella­n smakar fint ihop med den kryddigare salamin och de frasiga kanterna. Men vart tog peston vägen? Den hade det gärna fått vara lite mer av. Men det smakar ändå gott och pizzan gör inte lunchkolla­ren besviken.

Pad mee kai-rätten möts inte av samma reaktion när den kommer in på bordet. ”Lite färglös” är kommentare­n. Smaken då? Äggnudlarn­a känns lite överkokta och kyckling har nog gått lite för länge i woken. Men vitkålen och morötterna och de andra grönsakern­a har fin spänst och verkar vara skurna på plats. Inget större fel på anrättning­en egentligen. Råvarorna och smaken är helt okej men saknar det lilla extra i både smak och upplägg.

Under tiden som vi äter vår lunch droppar det med jämna mellanrum in gäster som beställer take away och byter några ord med personalen i kassan. Pizzerian verkar vara populär och den har sina stamkunder. Det ska också sägas att portionern­a är väl tilltagna. Man får kämpa med de sista tuggorna om man ska få i sig allt på tallriken.

Kode pizzeria passar nog den som är riktigt hungrig men också den som inte vill göra ett alltför stort hål i plånboken. För 115 kronor får man förutom varmrätt, salladsbuf­fé, bröd och smör och dricka även kaffe på maten. Bara en sådan sak gör ju att man känner sig nöjd efter besöket. Till sist måste vi nämna menyn. Pizza och thaimat på samma ställe? Omdömet? Det smakar bättre än det låter.

 ?? BILDER: REDAKTIONE­N ?? Pizza och thaimat på Kode pizzeria.
BILDER: REDAKTIONE­N Pizza och thaimat på Kode pizzeria.
 ?? ?? Pad mee kai. Placerade sig inte lika högt som pizzan. Överkokta nudlar och kyckling som gått lite för länge i woken drog ner betyget.
Pad mee kai. Placerade sig inte lika högt som pizzan. Överkokta nudlar och kyckling som gått lite för länge i woken drog ner betyget.
 ?? ?? Pizzan med mozzarella, salami, pesto och toppad med ruccola smakade fint. En stark trea blev betyget.
Pizzan med mozzarella, salami, pesto och toppad med ruccola smakade fint. En stark trea blev betyget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden