Kungälvs-Posten

Derbyn i dur och moll för Kungälvs HK

Kungälvs HK har varit ute i derbysväng­en. Herrarna tog en efterlängt­ad vinst mot Torslanda i allsvenska­n, medan damerna var ett nummer för litet i handbollsl­igan borta mot Önnered.

- Niklas Ohlson niklas.ohlson@kungalvspo­sten.se 0303-206822

Derbyn borta mot HK Torslanda brukar vara täta och spännande matcher med publiken nära inpå, där Kungälvs HK ändå brukar kunna ta hem segern. Så blev det även i helgen. Kungälv hade skaffat sig en fyramålsle­dning i början av andra halvlek. Stabilt? Inte alls. Matchen skulle byta skepnad ett par gånger till.

Torslanda kom igen och ledde med två bollar med mindre än tre minuter kvar. Då satte KHK in sista stöten med tre raka mål. Fast det skulle bli dramatiska slutsekund­er.

– En otroligt viktig match där vi står som vinnare till slut. En match som pendlar fram och tillbaka där inget lag vill ge sig. Tack vare en viktig räddning av Jonathan Öby och ett bra spelat anfall gör att vi leder med nio sekunder kvar. Torslanda lyckas inte komma till avslut och vi står som vinnare igen, säger Kungälvs tränare Fredrik Simonsson .

Det är trångt

kring det negativa kvalstreck­et och KHK ligger för närvarande nia i allsvenska­n.

Damerna åkte till Önnereds HK i Påvelund och hade det betydligt tuffare. KHK-tjejerna hamnade efter från start och låg under 8–16 i paus. Det var först i sista kvarten som Kungälv fick fart och gjorde sju raka mål. Det räckte inte till något annat än att snygga till siffrorna.

– Vi kommer inte upp i önskad prestation i första och känns som att vi skänker bort denna match redan här. Mycket bättre i andra och vi jobbar utifrån det vi kommer överens om. Tycker även tyvärr att vi har för få niometerss­pelare som kom upp i nivå för att kunna rubba Önnered, säger tränaren Hamed Khazrai i Kungälvs HK.

Det fanns ett stort utropsteck­en i Kungälvs HK. 19-åriga Stina Planath kallades hem från utlåningen till Kropps i förra veckan eftersom Madeleine Lindgren skadade sig i mötet med Sävehof senast. Stina tackade med att göra sju mål i säsongsdeb­uten och var Kungälvs bäste målskytt. Stina återvänder inte till Kropps, utan blir kvar i KHK resten av säsongen.

Kungälvs HK ligger näst sist i serien, på platsen för negativt kval.

 ?? BILD: LINUS OLSSON ?? Fredrik Simonsson jublar. KHK tog en efterlängt­ad seger mot jumbon Torslanda.
BILD: LINUS OLSSON Fredrik Simonsson jublar. KHK tog en efterlängt­ad seger mot jumbon Torslanda.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden