Kungälvs-Posten

KHK:s domarilska efter dramat i slutsekund­erna

- Niklas Ohlson niklas.ohlson@kungalvspo­sten.se 0303-206822

Kungälvs HK och Tyresö delade på poängen i fyrapoängs­mötet strax över kvalstreck­et. Efteråt handlade mycket om domarparet­s beslut i slutsekund­erna där KHK tappade segern.

Kungälvs HK ledde med ett mål när Tyresö fick frikast med fyra sekunder kvar, ett frikast de drar i väg snabbt och som Fredrik Landin räddar. Efter diskussion­er döms straff för Tyresö och rött kort för Kungälvs Alexander Hambalek. Straffen går i mål och matchen slutar 26–26.

Kungälvs HK:s tränare

Fredrik Simonsson och hela KHK-lägret reagerade kraftigt. Efter att ha andats ut lite i omklädning­srummet tog ”Sidden” ett nytt snack inne i domarrumme­t.

– Jag fick en förklaring att vår spelare var spelförstö­rande. Men de hämtar bollen och skjuter. Läser man regelboken ska domaren ta time out och flytta bak alla spelare till rätt avstånd. Här tar Tyresö bara bollen och skjuter när det är rent hallabaloo och åtta man runt bollen. Domarna framkallar det här själva, vi vet inte heller vad de blåser frikast för, säger Fredrik Simonsson.

Kungälv såg också till att ta fram en filmsekven­s för händelsen.

– Vi har lämnat in en protest då det syns att deras spelare står på (frikast)linjen när han skjuter frikastet. Det får man inte göra. Tror inte att det händer något, men man måste markera, menar Fredrik Simonsson.

I slutändan kan ett sådant domslut avgöra vilken division lagen spelar i nästa säsong.

– Det hade var väldigt skönt med två poäng idag. Jag tycker att vi är ett bättre lag än Tyresö. Sedan gör vi bort oss med att missa öppen kasse två gånger när det ska avgöras. Vi hade möjlighet att vinna matchen ändå, säger Fredrik Simonsson.

Jo, det var ju en match övriga 29 minuter och 56 sekunder också.

– Vi kom ut bra i början. Vi hade en bra start och gjorde rätt saker framåt och bakåt. Vi hade uppemot en fyra-femmålsled­ning, sedan tappade vi i slutet av första halvlek så att de kom i kapp. De var lika i halvlek efter slarv från vår sida samtidigt som de hittar sitt spel. Det är så det är, det går upp och ner, säger Hannes Rybo, niometare som svarade för fem mål i matchen.

Han fortsätter:

– I andra halvlek känns det som att vi styr det mesta. Vi leder med två bollar, men blir en anfallsmat­ch från båda lagen. Vi byter mycket mål. När vi väl får tag på bollen missar vi några enkla bollar i öppen kasse. Slutet går inte till vår fördel och vi förstår inte riktigt varför. Det är som det är.

Vad är ni nöjda med?

– Vi höll oss till mycket till det vi hade sagt i anfallsspe­let. Vi är rätt kompakta bakåt. Sedan är det lite för mycket misstag som vi gör. Det blir ofta så med ett lag som är lite yngre. Vi ligger precis ovanför strecket, vi får inte kollra bort för många matcher. Tyresö ligger en poäng över oss och det var en viktig match. Skit, men så är det ibland, säger Hannes Rybo.

 ?? BILD: NIKLAS OHLSON ?? KHK-tränaren Fredrik Simonsson var fly förbannad efter matchen.
BILD: NIKLAS OHLSON KHK-tränaren Fredrik Simonsson var fly förbannad efter matchen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden