Kungälvs-Posten

Systrarna gjorde verklighet av sin dröm

- Benedikta Cavallin benedikta.cavallin@kungalvspo­sten.se

Kungälv: Reko Barn har fått nya ägare. Tredje februari nyöppnade butiken med systrarna Sandra Olausson och Mikaela Jellstam bakom disken. – Vi tar in några nya klädmärken, men i övrigt blir det inga stora förändring­ar, säger Sandra Olausson.

För åtta år sedan var Sandra och Mikaela gravida samtidigt. Då började de fundera på om de inte skulle öppna en liten butik tillsamman­s, allra helst en barnklädes­butik.

– Vi pratade till och med om Reko Barn och sa att just en sådan butik ville vi själva driva, berättar Sandra med ett skratt.

Sedan gick åren. Sandra arbetade med chark och deli och Mikaela som förskollär­are, men intresset för barnkläder bar de med sig och när Reko Barn lades ut till försäljnin­g vaknade deras gamla dröm till liv.

– Vi bestämde oss för att våga, säger Sandra.

Reko Barn startades för tjugofem år sedan av Eleonore Fredin. Till en början sålde hon barnkläder i liten skala i en lokal på Gustav Hjerpes torg. Efter ett antal flyttar hamnade butiken där den ligger idag, på Kongahälla. På resans gång utökades också verksamhet­en med väskor, vilket var en bra kombo, enligt den tidigare ägaren, två ben att stå på gjorde nämligen verksamhet­en mindre konjunktur­känslig.

Sandra och Mikaela är nöjda med sortimente­t och har inte för avsikt att ändra på särskilt mycket.

– Vi är den enda väskbutike­n i Kungälv och det är förstås ett bra utgångsläg­e, säger Sandra. Men jag tror att vi behöver bli mer synliga på sociala medier. Vi har många mor- och farföräldr­ar bland våra kunder, men vi behöver kanske göra ett ryck så att vi även får hit föräldrarn­a.

Butiken har stått pall genom både pandemin och räntehöjni­ngarna och nu hoppas ägarna på bättre tider. Kläderna i butiken är inga lågprispro­dukter men Sandra framhåller att de har bra kvalitet. Dessutom är många av dem gjorda av ekologisk bomull.

Butiken har en stabil kundkrets och Sandra och Mikaela har fått ett varmt mottagande.

– Folk är glada att butiken får leva vidare, berättar Sandra. Vi känner oss verkligen välkomna.

 ?? BILD: ANNA HEDLUND ?? Systrarna Mikaela Jellstam och Sandra Olausson är nya ägare till butiken Reko barn.
BILD: ANNA HEDLUND Systrarna Mikaela Jellstam och Sandra Olausson är nya ägare till butiken Reko barn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden