Kungälvs-Posten

Munkgärde har förlorat ett e

- Jennie Shacklefor­d jennie.shacklefor­d @kungalvspo­sten.se

Kungälv: Har du också undrat varför Munkegärde har förlorat ett e på Karebyväge­n? Det undrar Kungälvs kommun också, som inte har en aning om var skylten kommer ifrån.

– Får jag gissa vilken skylt det handlar om? säger Ann-Charlotte Stålhandsk­e, trafikinge­njör på Kungälvs kommun, när Kungälvs-Posten ringer.

På bara några dagar har hon fått ta emot flera samtal om det saknade e:t. Det låter som ett inslag i Fem myror är fler än fyra elefanter, och i bästa barnprogra­m-stil verkar den felstavade skylten dessutom vara ett mysterium.

– Ingen här på kontoret har gjort någon beställnin­g på den här skylten och jag har även talat med vår entreprena­d, ingen där känner till det heller. Vi vet inte var den kommer från eller hur länge den har stått där.

Ett inlägg i Facebook-gruppen ”Nya Kungälvsgr­uppen” rörande Munkgärde-skylten har skapat stort engagemang de senaste dagarna. ”Skattepeng­ar i soptunnan”, ”Nu blir jag riktigt upprörd, ändra omedelbart” och ”Pinsamt” är bara några av kommentare­rna. Men Ann-Charlotte Stålhandsk­e kan lugna alla upprörda med att en ny skylt är på ingång – rättstavad, korrekturl­äst och beställd av Kungälvs kommun den här gången:

– Det är en ny skylt på väg, den ska komma upp i närtid. Men man har alltså ingen aning om vem som har beställt eller monterat upp Munkgärde-skylten?

– Nej, men det kan ju knappast vara en privatpers­on, det kostar ju jättemycke­t pengar att göra en sådan sak. Det är lite av ett mysterium.

Vet du mer om mer om varför Munkegärde har blivit Munkgärde i norrgående färdriktni­ng? Kontakta KP på redaktion@kungalvspo­sten.se.!

 ?? BILD: JENNIE SHACKLEFOR­D ?? Välkommen till Munkgärde och mysteriet med det saknade e:t!
BILD: JENNIE SHACKLEFOR­D Välkommen till Munkgärde och mysteriet med det saknade e:t!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden