Kungälvs-Posten

Gratis inträde ska locka storpublik till Ruddalen

IFK Kungälv siktar på att fylla Ruddalens ishall på lördag. Klubben lockar med fri entré.

- Niklas Ohlson niklas.ohlson@kungalvspo­sten.se 0303-206822

Ola Dagliden kände sig som de flesta andra IFK-kodade bandysuppo­rtrar i lördags, efter att Kungälv tappat sin serieledni­ng i förlusten mot Boltic (3–5) och hamnat i ett klart sämre utgångsläg­e inför bandyallsv­enskans avgörande.

– Becksvart. Men vi tappade inte det där, säger IFK:s ordförande Ola Dagliden och tänker på bland annat matchen mot Borlänge (1–6).

På söndagen var det värsta över och klarsynen tog över efter mörkret.

– Vi snackade ihop oss och repade mod. Vi har fortfarand­e chansen. Det blir helt avgörande med flera scenarier. Vi behövde göra något för att få maximalt stöd. Det är absolut sista chansen och därför bestämde vi oss för att ha fri entré mot Åby/ Tjureda. Vi hoppas på fullsatt i Ruddalens ishall med 1 200 sittplatse­r och några till som står. Killarna behöver stödet, menar Ola Dagliden.

Det behövs bara en snabb titt på tabellen och spelschema­t för sista omgången av bandyallsv­enskan för att räkna ut vilka chanser IFK Kungälv har för att komma till elitserien.

– Vinner vi blir det minst kval. Ett scenario är att Boltic tappar poäng borta mot Tranås och vi vinner, då är vi klara för elitserien. Fast det är inget vi räknar med. Jag tror att Boltic vinner sin match, säger Ola Dagliden som krass realist.

Den mer förhoppnin­gsfulle Dagliden kan ändå se möjlighete­n där Boltic får det tufft utomhus på Bredstorps IP i Tranås.

– Boltic har allt att förlora. Tranås har allt att spela för, de vill undvika negativt kval. Vi har inget att förlora, vi har redan tappat vår serieledni­ng och kan bara vinna när alla andra lag har räknat ut oss. Helt säkert kan vi vinna på lördag om vi får ordentligt stöd.

Någon plan B vid missat kval och inget elitserien och därmed en sprucken treårsplan vill inte Ola Dagliden prata om än. Det är fullt fokus på lördagen.

– Jag tänker inte på det ens. Vi ska göra allt för att stötta killarna så att de vågar vinna på lördag. I ett kval tror jag vi har en helt annan känsla än de andra elitseriel­agen (det blir IFK Vänersborg och Motala som kvalar). Det blir häftiga matcher. Fyller ni Ruddalen då med?

– …eller var vi nu spelar. Det är inte bestämt än.

 ?? BILDER: LINUS OLSSON ?? Ola Dagliden, ordförande i IFK Kungälv, är beredd på en nagelbitar­e likt matchen mot Örebro förra året.
BILDER: LINUS OLSSON Ola Dagliden, ordförande i IFK Kungälv, är beredd på en nagelbitar­e likt matchen mot Örebro förra året.
 ?? ?? IFK Kungälv-supportrar­na livar upp Ruddalens ishall.
IFK Kungälv-supportrar­na livar upp Ruddalens ishall.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden