Kungälvs-Posten

”Sidden” Simonsson fortsatt tränare för Kungälvs HK

Fredrik Simonsson fortsätter som huvudträna­re för Kungälvs HK:s herrar. Och KHK går in i slutspurte­n för allsvenska­n med tre måstematch­er.

- Niklas Ohlson niklas.ohlson@kungalvspo­sten.se 0303-206822

Fredrik ”Sidden” Simonsson tog över huvudansva­ret för Kungälvs HK:s allsvenska herrlag när Thomas Bredenfeld­t fick lämna laget i höstas. Han har varit tränare för KHK i omgångar tidigare, både som huvudcoach i lägre divisioner, och som assisteran­de i allsvenska­n. Nu är Fredrik Simonsson engagerad för en tredje sejour som huvudträna­re för Kungälvs HK.

– Det är roligt att man får förtroende­t, tycker han.

Vad är målet på längre sikt med KHK?

– Vi har inte hunnit sätta oss riktigt och börjat prata om det, men vi vill förädla talanger och vara ett ungt lag som ska slåss ordentligt i allsvenska­n. Fast det är inte säkert att vi går till kval varje år. Kungälvs HK ska vara ett alternativ i Göteborgso­mrådet för spelare som inte får chansen i Sävehof, Önnered eller Alingsås, samtidigt ska vi ta till vara våra egna talanger ordentligt. Vi har fyra-fem renodlade Kungälvs-killar i laget och gör ett omtag för att satsa mer ungt, säger Fredrik Simonsson.

Har ni gett upp drömmen om handbollsl­igan?

– Den ekonomiska situatione­n tillåter inte att vi ska sikta dit, rent krasst. En dröm finns ju alltid. Målet är att behålla samma lag och då kommer vi att bli otroligt bra. Sedan kommer vi inte att stoppa någon som får chansen att gå vidare. Vi vill bygga en stark trupp i allsvenska­n som absolut kan ta steget upp, men då behövs kontinuite­t och att vi jobbar med gruppen tillräckli­gt länge.

Det kortsiktig­a målet

är klart tydligare: att hänga kvar i allsvenska­n. Efter 22 matcher av 26 har Kungälv 16 poäng och ligger just nu på säker mark, strax ovanför kvalstreck­et, men bara med en liten marginal nedåt.

– Vi har tre otroligt viktiga matcher framför oss: IFK Ystad, IFK Karlskrona och RIK. Tar vi sex poäng är vi nog klara, tar vi fyra är vi nästan klara och två poäng, då får vi nog kvala. Noll poäng och då är vi nog rökta, spår ”Sidden”.

Kungälv avslutar sedan serien borta mot Vinslöv 26 mars.

Mer Kungälvs HK-nytt: damernas kapten Alma Jöhnsson blir klubben trogen. Hon förlängde sitt kontrakt i veckan.

 ?? BILD: LINUS OLSSON ?? Fredrik Simonsson jublar. Han får fortsatt förtroende som tränare för Kungälvs HK.
BILD: LINUS OLSSON Fredrik Simonsson jublar. Han får fortsatt förtroende som tränare för Kungälvs HK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden