Kungälvs-Posten

Efter tunga slutet mot Åby/Tjureda – nu måste IFK Kungälv gå vidare

Ola Dagliden och IFK Kungälv har vaknat upp efter mardrömmen. Tomhet och revanschlu­sta har präglat måendet efter att säsongen tog slut med förlusten mot Åby/Tjureda.

- BILD: MICHAEL ERICHSEN Niklas Ohlson niklas.ohlson@ kungalvspo­sten.se

IFK Kungälv hade en treårsplan och i den skulle A-laget nå elitserien den här säsongen. Det såg ut att gå vägen, fram till de sista och viktigaste matcherna. Då föll formen och en serieledni­ng byttes abrupt till en femteplats, utan ens chans att nå uppåt via kval. En missräknin­g, ett fiasko, om man vill vara drastisk.

– Direkt efter matchen på lördagen och en bit in på söndagen kändes allting bara svart och tomt. Jag kände ingen ilska över misslyckan­det, utan bara en konstig tomhet. Helt plötsligt var allt slut. Inte bara säsongen utan allt vad vi hållit på med. Man lägger oerhört mycket tid, kraft och ideellt arbete. Och glädje, resor, match, träningar, all tid man lägger tillsamman­s… och helt plötsligt är det slut och man landar i en tomhetskän­sla. Men det blir en katalysato­r till en revanschlu­sta vi inte haft någonsin tidigare, säger IFK Kungälvs ordförande Ola Dagliden.

Det tog inte lång tid innan nya planer formerades för att ta föreningen vidare.

– Vi har oerhört mycket positivt att se fram emot, inte minst en ny arena. De kommande veckorna kommer att bli helt avgörande. Det är viktigt att väldigt fort få veta vad medlemmar, spelare, supportrar, sponsorer, ideella krafter och även kommunen vill. Vad är man beredda att putta in i detta, säger Ola Dagliden.

A-lagets flytt till Ruddalen har varit på plussidan sportsligt, åtminstone fram till Borlänge-matchen. Publikt har det varit både ett och två steg tillbaka med dryga 100-talet i publiken på vissa matcher.

– En sak som har kommit i kapp oss är arenalösni­ngen. Vi måste kortsiktig­t ha en helhetslös­ning kommande säsong för både dam- och herrlaget – i Ale arena, menar Ola Dagliden och fortsätter:

– Det är helt avgörande för att vi ska kunna ta den här satsningen i mål är att alla ovan nämnda måste visa med handling att man vill ha elitidrott i Kungälv i framtiden. Det här är ett vägskäl där framtiden avgörs.

Ola Dagliden och hans medarbetar­e har sedan i oktober arbetat med nästa treårsplan. I det utkastet låg IFK i elitserien, men även med det blivande damlaget, som enligt Ola Dagliden är lika viktigt som herrarna.

– Vi får vara ledsna och snabbt läka såren. Sedan ska vi fatta strategisk­a beslut. Det finns en plan, men vi väntar till efter styrelsemö­tet nästa vecka innan vi går ut med det, säger han.

Tränaren och projektled­aren Anders Uhlin har avtal till sista april. Om det blir någon fortsättni­ng efter det är inte klart. Tills vidare är det full fart med bland annat analysarbe­te.

– Vi sorterar upp och funderar över vad som fick fel, vad som var rätt, vad som var bra och mindre bra. Det var små marginaler som fick stora

Vi sorterar upp och funderar över vad som fick fel, vad som var rätt, vad som var bra och mindre bra.

Anders Uhlin

tränare och projektled­are konsekvens­er för oss, vi föll från första till femte plats. Vad det berodde på kan vara många faktorer. Vi gick in efter uppehållet med bra form. Sedan har vi jobbat hårt för att vrida det rätt. Ibland lyckas man vända, ibland misslyckas man. Så är det i idrott och inget att gråta över. Det är som det är och bara att gå vidare, konstatera­r han.

Hur blir det med din fortsättni­ng?

– Jag ska ha ett möte med föreningen i närtid, säger Anders Uhlin.

Försvarare­n Daniel Strömqvist och målvakten Victor Lindblom, som bägge fick se sitt lag från sidan i slutet, skrev i veckan på förlängnin­g med IFK Kungälv över nästa säsong.

Damlaget har även gjort klart med början till en organisati­on för verksamhet­en med tre välkända namn, i alla fall inom Kareby IS. Christian Fischer blir huvudansva­rig, medan förre KS bandy-tränaren och förbundska­ptenen Annika Lundberg samt storspelar­en Emma Kronberg återfinns i sportgrupp­en.

 ?? BILD: LINUS OLSSON ?? Ola Dagliden jobbar på nästa treårsplan som ska gälla för IFK Kungälv.
BILD: LINUS OLSSON Ola Dagliden jobbar på nästa treårsplan som ska gälla för IFK Kungälv.
 ?? BILD: LINUS OLSSON ?? Deppigt i IFK Kungälv. Nu är det över för säsongen.
BILD: LINUS OLSSON Deppigt i IFK Kungälv. Nu är det över för säsongen.
 ?? ?? IFK Kungälvs ordförande Ola Dagliden.
IFK Kungälvs ordförande Ola Dagliden.
 ?? BILD: MICHAEL ERICHSEN ?? IFK Kungälvs tränare Anders Uhlin.
BILD: MICHAEL ERICHSEN IFK Kungälvs tränare Anders Uhlin.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden