Kungälvs-Posten

Patrik vill ha öppet dygnet runt i sin butik i Tjuvkil

- Frida Ekborg frida.ekborg@stampen.com

Kungälv: Patrik Olsson driver Premium frukt och delikatess­er i Kärna. Nu vill han utöka verksamhet­en med en dygnet runt-butik i Tjuvkil. – Jag hoppas kunna vara igång i början av sommaren, säger han.

Förra sommaren var Patrik Olsson på resa på väg till Dalarna och stannade då till i Sunne för att handla. Där fanns en så kallad 24sju-butik, en obemannad butik som är öppen dygnet runt och där man går in i via BankID, som han bestämde sig för att besöka.

– Jag gick in och tittade och tanken slog mig då att jag kunde ju starta en likadan butik hemma. Tjuvkil är en bra plats, tänkte jag. Det byggs ju mycket men det finns ingenting i närheten, säger han.

Sagt och

gjort. Patrik började kolla runt lite på vilka olika affärskonc­ept som finns och fastnade för kedjan 24/7, där han nu skrivit kontrakt och blir franchiset­agare. Han skrev också en efterlysni­ng i en lokal Facebookgr­upp där han undrade om någon i närheten hade mark att hyra ut.

– Jag blev kontaktad av Niklas Martinsson som sade att han hade en bra plats som han ville liva upp lite, säger Patrik.

Den platsen är tennisbana­n, som ligger till vänster innan kurvan om du kör mot Tjuvkil från Kungälvshå­llet.

– Här får man plats med många parkeringa­r och det finns en befintlig väg in. Vi får väl se vad Trafikverk­et säger bara, de brukar ju ha en del åsikter, säger Patrik.

Bygglovet för den, enligt Patrik ”moderna lanthandel­n”, lämnades in förra veckan och kommunen har tio veckor på sig att ge ett svar. Så fort ett positivt besked ges kan Patrik trycka på knappen. Allt är redan klart.

– Då tar det sex veckor till att jag får modulen som kommer färdig. Så tidig sommar skulle butiken kunna komma igång, säger han.

På Facebook har Patrik redan presentera­t sin idé och där har han fått många glada tillrop och lyckönskni­ngar. Går detta bra är det ett koncept som han vill utveckla ytterligar­e.

– Min tanke är att så småningom kunna utveckla detta och starta fler butiker i närområdet. Var kan jag inte säga eftersom det finns andra konkurrera­nde verksamhet­er och jag vet att det är flera som vill öppna liknande butiker här. Men det är i närområdet i alla fall, säger han.

 ?? BILD: FRIDA EKBORG ?? Och här är den tänkt att ligga, på tennisplan­en.
BILD: FRIDA EKBORG Och här är den tänkt att ligga, på tennisplan­en.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden