Kungälvs-Posten

KS bandy gick mot skräll sedan tog favoriten över

KS bandy har gjort sin sista match i samarbetsp­rojektet mellan Kareby IS och Surte BK. Tjejerna var på väg mot en skrällsege­r i Sandviken, men kroknade mot slutet.

- BILD: LINUS OLSSON Niklas Ohlson niklas.ohlson@kungalvspo­sten.se

När Kareby åkte ut i slutspelet mot AIK 2018 bestämde sig i princip alla stjärnspel­arna, som hade varit med och vunnit flera VM-guld och SM-guld, att sluta eller trappa ner med sitt bandyspel. Laget fick göra en omstart med ungdomar i KS bandy, ett full logiskt beslut då klubbarna sedan länge hade haft ett gemensamt flicklag i Surte/ Kareby.

KS bandy gjorde succé första säsongen och gick upp i elitserien direkt. Sedan har det mest handlat om bottenstri­der. Nu är den sagan över och KS bandy går över till IFK Kungälvs organisati­on. Det är inte mycket som är klart hur det ska se ut, förutom att Christian Fischer, Annika Lundberg och Emma Kronberg ska ha ledande funktioner för damverksam­heten.

– Flera spelare har fått frågan om de vill byta över till IFK Kungälv, men i nuläget är det väldigt oklart. Efter säsongen får de sätta fart med att signa spelare, säger KS bandys tränare Anton Carlström.

Blir det någon fortsättni­ng för dig och Christer Andersson?

– Jag har inte fått frågan. Det är ytterst tveksamt med Christer Andersson. Det är svårt att vara med fullt ut när man bor i Lidköping. Jag vet att IFK tittar på andra alternativ. Jag har sagt att jag skulle kunna ta ett, två eller tre steg tillbaka om det är så, det är inga konstighet­er.

Anton Carlström gick

som ganska oprövad bandyträna­re in och tog huvudansva­ret för KS bandys elitseriel­ag den här säsongen.

– Det mesta som har kunnat strula har strulat. Det har varit en extremt tuff säsong, inte bara sportsligt utan mycket runtomkrin­g. Jag är nöjd med att vi har tagit oss i mål, stundtals har det sett ut som att vi inte skulle göra det, men vi kämpade på bra in i det sista och några spelare har dragit ett riktigt stort lass, säger Anton Carlström. Han fortsätter:

– Det har varit väldigt roligt, samtidigt som att man har fått lösa alla problem själv och ibland har det inte funnits någon lösning. Då har man fått acceptera att det blir skit. Om det hade funnits lösningar hade det varit lite lättare att finna sig i situatione­n. Vi har haft full trupp med 16 spelare i två matcher, men vi kan inte flytta upp ännu fler unga spelare och vi har inget äldre lag vi kan ta ifrån. Vi har haft en tunn träningstr­upp, det har varit svårt att få till vettiga träningar med tio-elva spelare Och så har det varit en del spelare som har slutat sent in på säsongen.

Han tänker främst

på norska flicklands­lagsspelar­en Anna Egeberg, samt de svenska F17-landslagst­jejerna Wilma Fischer, där sjukdomar har stört säsongen, och Evelina Sköld, som var borta länge, men kom tillbaka mot slutet.

KS bandy åkte i helgen ur slutspelet borta mot Sandvikens AIK.

” Det har varit en extremt tuff säsong, inte bara sportsligt utan mycket runtomkrin­g. Jag är nöjd med att vi har tagit oss i mål. Anton Carlström Tränare

Efter förlust 1–9 i hemmamatch­en var KS-tjejerna på väg mot en skrällsege­r med ledning 3–0 i paus.

– Det var lite för bra för att vara sant. Visst, de gör det väldigt bra, men Sandviken har några individuel­lt skickliga spelare och när de väl bestämde sig i andra halvlek så orkade vi bara en kvart, 20 minuter. Sedan var det tungt för oss. Vi har gjort bra matcher under säsongen, men har haft svårt att göra det över 90 minuter och inte fått resultaten med oss, tycker Anton Carlström.

– Vi fick ett bra avslut. Nu ska vi träna veckan ut. Det blir inget intensivt, utan vi ska hitta på lite roliga grejer.

 ?? ?? KS bandy var på väg mot en skräll i SM-slutspelsm­atchen borta mot Sandviken. Men till slut blev det fall för Wilda Ejderfalk och henns lagkompisa­r.
KS bandy var på väg mot en skräll i SM-slutspelsm­atchen borta mot Sandviken. Men till slut blev det fall för Wilda Ejderfalk och henns lagkompisa­r.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden