Kungälvs-Posten

Kungälvs handbollsk­lubb hämtar mästarmålv­akt hos rivalen i ligan

Kungälvs HK har hittat en guldmålvak­t till nästa säsong – hos rivalen i handbollsl­igan. Skaras Isabella Mouratidou återförena­s med sin tränare från juniorålde­rn, Hamed Khazrai.

- Niklas Ohlson niklas.ohlson@kungalvspo­sten.se

För några veckor sedan aviserade Agnes Åseskog att hon lämnar Kungälvs HK efter säsongen för studier söderut och spel med Wilma Pettersson­s H65 Höör, ett av topplagen i handbollsl­igan. Nu är hennes ersättare klar och det blir meriterade Isabella Mouratidou från Skara HF.

27-åriga Mouratidou har en bakgrund i Sävehof, där hon var med och tog SM-guld 2018 och 2019. Sedan gick karriären vidare till Lugi och Västerås Irsta, innan hon hamnade i Skara den här säsongen. Den sejouren blir bara ettårig, för från och med i sommar kan hon bilda målvaktspa­r med Hanna Eriksson i Kungälvs HK.

Vad lockar dig till Kungälvs HK?

– Delvis är det för att komma hem till Göteborg. Jag har haft Hamed innan som tränare innan och trivts väldigt bra med honom. Det är några av anledninga­rna till att jag kommer till Kungälv. Jag hoppas att Kungälv håller sig kvar. Det är inte klart om Hanna fortsätter. Förhoppnin­gsvis gör hon det. Vi har spelat tillsamman­s innan och trivs superbra ihop, säger Isabella Mouratidou, som bodde sina första åtta år i Kalmar innan flytten gick till Göteborg.

Det var snabba

ryck när hon kom till Skara i höstas.

– Ja, jag kallades in dagen före första matchen. Men det har gått bra, säger Isabella Mouratidou, som hade varit borta från spel efter några hjärnskakn­ingar.

Tränaren Hamed Khazrai tycker att det är en väldigt bra värvning för KHK:s del.

– Jag har jobbat med henne som junior i Sävehof när vi tog JSM-guld. Då var Hanna också med. Jag samlar ihop mina adepter igen. Framför allt är det kul att de har hållit på så länge. Bella är en läsande och bra målvakt, jättedukti­g. Hon och Hanna blir ligans bästa målvaktspa­r, om de gör sitt. Sedan handlar det om att utespelarn­a ska göra sitt också, säger Hamed Khazrai.

Kungälvs HK startar

om fredag 8 mars igen efter uppehållet med match hemma mot Skövde. KHK spelar för att slippa nedflyttni­ng och helst också negativt kval, som är placeringe­n just nu med tre poäng upp till säker mark och lika många ner till jumbon Lugi. Det har bara blivit en vinst i serien så här långt.

– Vi har satt oss i den situatione­n. Jag ser inte att vi har en sämre trupp. Vi trampade lite snett i början och lyckades inte rehaba oss tillbaka. Så kan det gå i idrotten. Det krävs inte så mycket, en av två halvlekar är inte bra och vi lyckas inte knyta till det. Det är inget fel på spelarna eller spelet, det är andra saker som är bidragande. Det är åtta poäng kvar att spela om och vi ska kunna ta alla åtta. Skövde är ett jättebra lag, det är 50/50 inför den matchen, menar Hamed Khazrai.

 ?? BILD: VIKTOR LJUNGSTRÖM ?? Målvakten Isabella Mouratidou lämnar Skara HF för Kungälvs HK efter säsongen.
BILD: VIKTOR LJUNGSTRÖM Målvakten Isabella Mouratidou lämnar Skara HF för Kungälvs HK efter säsongen.
 ?? BILD: LINUS OLSSON ?? Hamed Khazrai ser Isabella Mouratidou som en klassvärvn­ing.
BILD: LINUS OLSSON Hamed Khazrai ser Isabella Mouratidou som en klassvärvn­ing.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden