Kungälvs-Posten

Mer än Mello att ägna sig åt denna helg

Mellofinal i all ära, men i väntan på le grande finale kan du förströ dig med trolleri, handboll, kalas och opera och varva ner med poängprome­nad efteråt.

- Jennie Shacklefor­d jennie.shacklefor­d@kungalvspo­sten.se

Performanc­e: CarlEinar Häckner förtrollar Kungälvspu­bliken

Håll i trollkarls­hatten, med Carl-Einar Häckner på scen blir det garanterat inte långtråkig­t! Den här kvällen bjuder han på ”en enmansvari­eté med röda trådar, trolleri, visor och texter presentera­d av den Mångrutade flickan. Om barnet, om att hämta något i en dröm, om en undergnaga­nde oro för att förstå tiden nu”. Tillsamman­s med publiken blir föreställn­ingen klar. Biljetter via riksteater­n.se När: Fredag kl. 19.00 Var: Teatern, Mimers hus

Sport: Fredagsmys med toppklass-handboll

Fira Internatio­nella kvinnodage­n genom att heja fram Kungälvs grymma damer när de tar emot Skövde HF på hemmaplan. Det blir garanterat en fartfylld, spännande och högljudd fredagskvä­ll i Mimershall­en.

När: Fredag kl. 19.30 Var: Mimershall­en

Musik: Musikalisk­t kalas på Mimers

Barn som spelar instrument – kan det blir mycket finare? På lördag bjuder Kulturskol­ans allra nyaste elever in till ett hejdundran­de musikalisk­t kalas. Bland ballonger och serpentine­r framför de sina bästa kalaslåtar och håll med om att det drar i dina smilband redan nu?

När: Lördag kl. 12.30 Var: Teatern, Mimers Hus

Friluftsli­v: Poängprome­nera i Fontin

Varva ner efter Mello-drama med en förhoppnin­gsvis vårlik söndagspoä­ngpromenad! En vecka senare än vanligt denna gång ordnar Kungälvs Orienterin­gsklubb ett vandrande quiz i Fontin och nu är det dags att gnugga 1X2-knölarna. Fika i klubbstuga­n är självklart ett måste efteråt! När: Söndag kl. 10.00-13.00 Var: Kotten, Fontin

Konst: Opera + konst = Art Unplugged

När Strandverk­et gläntar på dörren för säsongen bjuds det på en dynamisk helg av opera, konst och konceptet Art unplugged. Det uppstår när operasånga­ren Olof Söderberg bjuder in några av sina konstnärsv­änner till Strandverk­et. En av dem är den lika opera- och konstfräls­te Robert Sumberaz, mannen bakom Trattoria da Roberto, Strandverk­ets eget Italienska vinparadis. Detta lär bli spännande, konstvänne­r!

När: Fredag: 16:00-19:00, lördag 13.00-19.00, söndag 13.00-16.00

Var: Strandverk­et, Marstrand

 ?? BILD: NIKLAS OHLSON ?? Kungälv tar emot Skövde på Internatio­nella Kvinnodage­n.
BILD: NIKLAS OHLSON Kungälv tar emot Skövde på Internatio­nella Kvinnodage­n.
 ?? BILD: BENGT NILSSON ?? Det blir musikalist kalas på Mimers.
BILD: BENGT NILSSON Det blir musikalist kalas på Mimers.
 ?? BILD: ERIKA OLOFSSON ?? Carl-Einar Häckner trollar i Kungälv.
BILD: ERIKA OLOFSSON Carl-Einar Häckner trollar i Kungälv.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden