Kungälvs-Posten

Soho Viet Kitchen & bar – ett premiärlej­on med stil

- BILDER: KUNGÄLVS-POSTEN Redaktione­n redaktione­n@kungalvspo­sten.se

KP:s lunchpatru­ll var på väg till ännu en pizzeria, men vände snabbt när vi upptäckte något spännande i grannkvart­eret. Soho Viet kitchen & bar är en purfärsk och fräsch restaurang, som har tagit över lokalen efter Shoku.

Efter att ha betat av ett antal pizzerior och gatukök, de flesta kompetenta och mättande, men samtidigt inte så spännande, var det dags för Lunchkolle­n att vika av från de breda gatornas buffé för en premiärfes­t för både gäst och personal. Soho Viet kitchen & bar slog upp dörrarna i förra veckan med lunch såväl som kvällsmeny på programmet. Restaurang­en hade hälsats välkommen till Kongahälla med några hyllmeter med blomsterbu­ketter i foajén. De fungerade lika bra som ett ”Välkommen in” för gästerna.

Soho Viet är precis som det låter en inrättning med vietnamesi­ska specialite­ter på menyn. Beställnin­gen sker med mobil via QR-kod som är knuten till just det bordet, så det är bra att ha någon yngre person till hjälp för att fatta hur allt hänger ihop. Och det hade Lunchkolle­ns testpatrul­l den här gången, vilket ger avtryck i betygsbesk­rivningen.

För det här skulle bli ”sjukt gott”.

Vi beställde in Fried springroll­s och Sweet and sour chicken – friterade vårrullar och kyckling i sötsur sås. De friterade vårrullarn­a var inbakade med fläskkött och räkor, rykande heta i kontrast till de kalla nudlarna och salladen på samma fat. Det är en udda kombinatio­n för den ovane, men det känns som att det är så det ska vara. Till det kommer en mild fisksås att doppa vårrullar och nudlar i. Den finns i stark variant, men det var vi inte modiga nog för att våga beställa.

Kycklingen är en klassiker i det asiatiska köket, wokad och serverad med jasminris. Under lunchens gång smälter allt mjukt ner, men med tiden känns att det är bett i kryddninge­n och det höjer intrycket.

Efter lunchen serveras kaffe eller te med brownie och/eller morotskaka. Den här lunchpatru­llen delade kakan på två för att orka med. Mättnaden ligger kvar ett tag, men inte som en mastig pizza som på gott och ont kan få en att känna sig mätt resten dagen.

Soho Viet har lagt sin ribba högt på premiärdag­en. Låt den ligga kvar där, så lär vi återkomma snart igen.

 ?? ?? Soho Viet Kitchen & bar gjorde Lunchkolle­n på gott humör.
Soho Viet Kitchen & bar gjorde Lunchkolle­n på gott humör.
 ?? ?? Kyckling med sötsursås på vietnamesi­skt vis.
Kyckling med sötsursås på vietnamesi­skt vis.
 ?? ?? Vårrullar med kalla nudlar.
Vårrullar med kalla nudlar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden