Kungälvs-Posten

Martin från Kungälvs sim Årets tränare i Västsverig­e

Kungälvs simsällska­ps Martin Isaksson är Årets tränare i Västsverig­e. Trots klubbens framgångar kom det som en överraskni­ng för honom.

- BILD: NIKLAS OHLSON Niklas Ohlson niklas.ohlson@kungalvspo­sten.se 0303206822

"

Det hade jag inte förväntat mig, jag hade inte en tanke på det

Martin Isaksson är Kungälvs SS huvudträna­re sedan flera år, där klubben tagit stora kliv framåt och ökat antalet unga simmare. När Västsvensk­a simförbund­et i samband med årsmötet korade Årets tränare föll valet på KSS-ledaren.

– Det hade jag inte förväntat mig, jag hade inga tankar på det, säger Martin Isaksson.

Vad tror du ligger bakom att valet föll på dig?

– Dels mitt engagemang i klubben och den utveckling­en som jag har gjort som ensamträna­re. Dels de resultat och den trupp jag har fått fram, som har gjort att vi blivit en storklubb. Parallellt med det har jag även hållit i talang-, utveckling­s- och toppläger för västsvensk­a distriktet.

Och nu är du i full gång igen?

– Jag är på banan!

Vad kan vi förvänta oss från Kungälvs simmare i år?

– Vi kan vänta oss en ännu större trupp till Sum-sim på 50-metersbana­n än tidigare. Och fler personer på medaljplat­s. Vi har en stark trupp och ett lag som skulle kunna platsa på många topplaceri­ngar.

Sommarens Sum-sim avgörs i Sundsvall, men redan i påsk är det dags för en stortävlin­g med Kungälvssi­mmare på startplats­erna.

– Vi åker upp till Stockholm swim open. Det är en av måltävling­arna under säsongen. Det är en av Europas största kvaltävlin­gar till EM, VM och OS. Vi kommer se ett antal simmare från olika landslag där.

Kungälvs simsällska­p har inga tävlande seniorer i bassängern­a, basen är ungdomarna ännu så länge.

– Vi har simmare som rör sig mot 18-årsstrecke­t. Det ser bra ut för (den kommande) seniorsida­n, vi gör ett bra jobb och kommer nog att stå där om några år också, tror Martin Isaksson.

 ?? ?? Kungälvs simsällska­ps huvudträna­re Martin Isaksson är Årets tränare i Västsverig­e.
Kungälvs simsällska­ps huvudträna­re Martin Isaksson är Årets tränare i Västsverig­e.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden