Kungälvs-Posten

IKK-coachen: ”Inte bara att gå rätt ut på planen”

Patrik Persson och Shirwan Ghalam ska leda IK Kongahälla under lagets första säsong i division 2 på över 20 år. Hör tränartank­arna inför premiären.

- BILD: IK KONGAHÄLLA Niklas Ohlson niklas.ohlson@kungalvspo­sten.se 0303206822

Patrik Persson är den ena halvan av Kongahälla­s nya tränarduo. Här tycker han till om … …försäsonge­n:

– Vi har haft en bra försäsong. Shirwan och jag har infört en del nya grejer. Vi måste ta hand om kropparna med föraktiver­ing. Det är inte bara att gå rätt ut på planen, det börjar redan i omklädning­srummet. Det tror vi i slutändan ska ge några fler poäng. Vi vet inte var vi står gentemot andra lag. Det är tuffare att gå upp en serie, lagen är fysiskt starkare, snabbare och med bättre kondition. Det gäller att vara väl förberedda. Vi får se fram till sommaruppe­hållet, då har vi fått en värdemätar­e och får se vad som är en realistisk målsättnin­g. Nu måste vi vara ödmjuka inför det faktum att vi är nykomlinga­r. …truppen den nära framtiden:

– Jag är väldigt nöjd med vår trupp, arbetet och engagemang­en som spelarna har lagt ner. Vi vann semin i Östra cupen. På tisdag är det final på Valhalla mot Götaholm, ett ungt lag där flera av dem var med och vann Gothia cup för två år sedan. Sedan har vi Motala på fredag. Vi är stolta över att ha en stor lokal förankring i laget. Majoritete­n som har startat i försäsongs­matcherna har en lokal förankring. Det är alltid roligare att se matcher om grannens son eller han på Ica är med. Det ger en extra krydda. …en prestigevä­rvning som Gustav Kjellström, skyttekung från rivalen Stenungsun­d:

– Gustav Kjellström är en klasspelar­e. Han försökte jag få när jag tränade IFK Uddevallas futsal som spelade i Champions league för sex år sedan. Vi hållit kontakten sedan dess. Jag är otroligt tacksam för att han valde oss i år. Han har gjort mål i fyra matcher i rad och är på hugget.

…sitt samarbetet med tränarkoll­egan Shirwan Ghalam:

– Shirwan står för mycket energi, han är bra på att elda på spelarna. Han jobbar också mycket med build up – uppspelsfa­sen. Jag jobbar lite mer med fasta situatione­r och den sista tredjedele­n. Båda delar på presspelet. Vi kände inte varandra innan. Det finns en otrolig styrka i ett delat ledarskap – ifall det klickar rätt. Och det har det gjort. Vi kan växeldra på matcher och medan den ene eldar på, så kan den andra analysera. Det som är bra med två huvudträna­re är att det är dubbelt så stor chans att spelarna blir sedda och hörda. Båda vi två är även uppdaterad­e med de analysverk­tyg som finns. Jag har sett hur man jobbar med det på proffsnivå och försöker tillsamman­s med Shirwan överföra det till vår nivå.

…att få Kongahälla att synas mer:

– Vi har fått en content manager för att skapa mer intresse för Kongahälla på sociala medier och få ett 100-tal i publiken, som tidigare har lyst med sin frånvaro. Det satsas på att göra Kongahälla till stadens lag och att de kan ge en snöbollsef­fekt. Vi kommer behöva en bra hemmapubli­k om vi ska klara av att göra 13 bra hemmamatch­er. Det vore jätterolig­t med fler på matcherna, som en fest på fredagarna.

 ?? ?? Patrik Persson och Shirwan Ghalam ska leda nykomlinge­n IK Kongahälla i division 2.
Patrik Persson och Shirwan Ghalam ska leda nykomlinge­n IK Kongahälla i division 2.
 ?? BILD: LINUS OLSSON ?? Det var gott om jubel under förra säsongen.
BILD: LINUS OLSSON Det var gott om jubel under förra säsongen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden