Kungälvs-Posten

Kungälvs HK föll i bottenkamp­en mot desperat Lugi

- BILD: MICHAEL ERICHSEN Niklas Ohlson niklas.ohlson@stampen.com

Kungälvs HK hade chansen att nå säker mark innan säsongen är över. Men spöket i Mimershall­en visade sig igen och Lugi tog hem en blytung seger i bottenstri­den. – Spontant är att det är jävligt surt. Stolpe ut, liksom. Antiklimax, säger Line Stenberg, niometare i Kungälvs HK.

Kungälvs HK tog musten ur serietrean H65 Höör i förra matchen. Nu väntade jumbon Lugi HF hemma i ett välfyllt Mimershall­en, som de senaste åren inte har varit någon önskemotst­åndare för KHK.

Kungälvs HK, som kom till spel efter en turbulent vecka där tränaren Hamed Khazrai helt sonika sa upp sig, inledde bäst, men fick de flesta fullträffa­rna via straffar. Sedan började KHK bränna chanser, slå passningar rätt i gapet på motståndar­e och även missa en straff. Spelgeniet Isabella Gulldéns Lugi, som bara hade seger som alternativ om laget inte ska åka ur handbollsl­igan, kopplade på desperatio­nen och gick om i ett läge där Kungälvs med rätt skärpa kunde ha varit i ledningen med ett par bollar. Agnes Åseskog kom in i stället för Hanna Eriksson, men vad hjälpte hennes räddningar när lagkamrate­rna svarade med ett enkelt tekniskt fel sekunderna efteråt.

– Mycket i de lägena när vi hade kunnat dra ifrån som det blir en stolpträff eller en bra räddning som gör att det i stället för oavgjort blir två mål upp till dem. Det var en kombinatio­n av missade lägen och att vi blir glesa bakåt., säger Line Stenberg.

Kungälv låg under i paus med 13–15, mycket tack vare att vänstersex­an Elin Leissner behöll skärpan när hon kom loss på sin kant. Annars hade glappet kunant vara större. Leissner var 100-procentig i sina avslut i matchen.

Trenden fortsatte

efter paus. Mia Lagumdzija drog till med dubbla stolpträff­ar på kort tid och plötsligt var det fem bollar upp för Kungälv. Då drog tränaren Hamed Khazrai i nödbromsen för en time out. Injektion? Japp. Avståndet krympte, intensitet­en ökade, försvarssp­elet blev lite robustare och elakare. Nu var det Lugis tur att ta ett taktiksnac­k. Och återinsatt­a Hanna Erikssons tur att både rädda och ta hjälp av trävirket.

Men som ofta när KHK har jobbat till sig kontakt hamnar laget i en fas där de missar sina lägen, men tar inget bakåt.

– Ja, speciellt när man har legat under och släpper i väg dem till fyra-fem bollar upp. När man då tar sig tillbaka, får man tillbaka den där glöden och känner att vi är oslagbara, vi kommer att ta det här. Sedan gör de ett litet ryck och då dör det snabbt. När kommer upp i flow, då kommer det en time out och de ändrar lite, konstatera­r Line Stenberg.

Lugi hade

hjärtat och desperatio­nen för att vinna en sådan måstematch. Det hade inte Kungälv, eller?

– Jo. Den hade vi också, men ibland krävs det lite mer än så.

Siffrorna stannade på KHK-förlust 28–32.

Kungälv kan inte nå säker mark. Seger borta mot Aranäs ger en kvalplats, poängtapp och laget måste lita på att Västerås Irsta tar poäng.

– Onsdag, då gäller det. Idag får man vara lite besviken, men det gäller att snabbt ställa om.

Har turbulense­n kring Hamed påverkat er?

– Det är klart att det har varit mycket runtikring också. Vi tycker om Hamed oerhört mycket och har haft ett bra samarbete de här åren. Såklart har det påverkat, men vi har fått ställa om och fokusera på det sportsliga just nu i det här läget, menar Line Stenberg.

 ?? ?? Kungälvs Line Stenberg och Lugis Ofelia Shoai Hallberg i en kamp som till slut vanns av Lundalaget.
Kungälvs Line Stenberg och Lugis Ofelia Shoai Hallberg i en kamp som till slut vanns av Lundalaget.
 ?? ?? Elin Leissner, en av få 100-procentiga lirare i Kungälvs HK.
Elin Leissner, en av få 100-procentiga lirare i Kungälvs HK.
 ?? ?? Hamed Khazrai och Annika Viel Hvannberg har mycket att tänka på kommande dagarna.
Hamed Khazrai och Annika Viel Hvannberg har mycket att tänka på kommande dagarna.
 ?? ?? Isabella Gulldén visade klassen.
Isabella Gulldén visade klassen.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden