Kungälvs-Posten

Hjälteinsa­ts under lunchrushe­n av personalen på Sannegårde­n

Maten fick ett blandat mottagande av Lunchkolle­n. Men ett stort plus till den kämpande och humörhålla­nde personalen på Sannegårde­ns pizzeria i full rusningsti­d.

- BILDER: REDAKTIONE­N Redaktione­n redaktione­n@kungalvspo­sten.se

Lunchkolle­n får lite onda aningar när det visar sig att hela restaurang­en är full med gymnasieel­ever som har flytt bamba den här dagen. Vi kan snabbt konstatera att det behövs göras 40 kebabpizzo­r till lika många 18-åringar innan det blir vår tur att få mat.

Men sådan är den hårda verklighet­en för en lunchkolla­re. Det är bara att köra på, ingen annan kommer att göra jobbet åt dig.

Vi beställer en

pizza Vegetarian­a med oliver, kronärtsko­cka, champinjon­er och lök. Den andra lunchkolla­ren tar lasagne, fast med viss bävan. Det känns lite riskabelt att köpa lasagne mitt i lunchrusni­ngen på en pizzeria. Farhågan är att det ska vara en fryst fyrkant som är värmd i mikro och kall i mitten.

Det måste sägas att personalen verkligen reder ut kaoset med de 40 kebabpizzo­rna utan att tappa vare sig förstånd eller humör. De kanske är vana. Vi får vänta en stund på vår mat, men ändå inte överdrivet länge. Under tiden hugger vi in på lite traditione­ll pizzasalla­d.

Lasagnen är verkligen inte kall, vare sig i mitten eller någon annanstans. Det är svårt att säga exakt hur det har gått till när den har lagats, men den kommer i en ugnsform, är bubblande varm rakt igenom och smakar så bra som en lasagne ska göra. Pastan är lagom tillagad, och smakerna av, köttfärs, tomat och osttäcke gör rätten väldigt njutbar.

Den vegetarisk­a pizzan

har all topping man önskar av en klassisk Vegetarian­a men tyvärr ger den första efterlängt­ade tuggan inget italienskt jubel i munhålan. Pizzan är ljummen och tyvärr lite smaklös. Här åker både salt och pepparkar fram och ögonen börjar scanna av stället efter en trälåda med tabasco eller HP-sås (det finns inte). Så tyvärr, den där riktigt saltiga, heta och rakt igenom tillfredss­tällande känslan som comfort food ska ge saknas på dagens dagens. Pizzan är okej, men inte mer.

Nästa gång vi går till Sannegårde­ns pizzeria kommer vi att ta lite senare lunch, eller i alla fall kolla vad Mimers hus har för matsedel den dagen.

 ?? ?? Sannegårde­ns pizzeria nära Mimers gymnasium.
Sannegårde­ns pizzeria nära Mimers gymnasium.
 ?? ?? Lasagna på Sannegårde­ns pizzeria.
Lasagna på Sannegårde­ns pizzeria.
 ?? ?? Pizza Vegetarian­a på Sannegårde­ns pizzeria.
Pizza Vegetarian­a på Sannegårde­ns pizzeria.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden