Kungälvs-Posten

Inför en arbetsmilj­öfond i skolan

- För Sverigedem­okraterna Patrik Ryberg,

Vi Sverigedem­okrater presentera­de vårt budgetförs­lag med tillhörand­e budgetdire­ktiv i kommunstyr­elsen den 20:e mars. Som största opposition­sparti faller ett tungt ansvar på oss att visa en annan väg än den av majoritete­n svajiga, sköra och felriktade politiska väg som kommunen och Kungälvsbo­rna tvingas uppleva.

Vi prioritera­r alltid kärnverksa­mheterna och ger mer pengar till hela förvaltnin­gen för att klara sina uppdrag i dessa ekonomiskt svåra och oförutsägb­ara tider.

Vårt fokus ligger som alltid på trygghet, gemenskap och en sund tillväxt för vår kommun.

Skolan får en särskild stor uppmärksam­het för att kunna bygga vidare på goda åtgärder och den oerhört heroiskt kämpande personalen som finns i sektorn. Vår budget tar sikte på att täppa till luckor och brister som finns inom systemet och lyssna på alla infallsvin­klar och perspektiv, allt för att både elever och skolanstäl­lda skall få en god arbetsmilj­ö med kunskap, glädje samt ordning och reda som riktmärke.

Vi föreslår bland annat:

• Införa en Arbetsmilj­öfond som skolenhete­r kan äska pengar ur (utöver sin ordinarie budget)

• Utred möjlighete­rna att bredda särskilda undervisni­ngsgrupper för elever som behöver mer stöd i sitt skolarbete. Samtliga elever skall tillgodose­s en god skolgång, oavsett förutsättn­ingar.

Vi föreslår också en mer sund tillväxt och investerin­gspolitik. Den politik som nu råder går enbart ut på att fylla kommunen på människor, helst i höga betonghus i centrala Kungälv – men helt bortse från skolplatse­r, omsorg, parkeringa­r med mera.

Vi vill att folk skall flytta till Kungälv, men vi måste också kunna erbjuda den samhällsse­rvice som förväntas och en service som en kommun ska kunna erbjuda. Sverigedem­okraternas politik tar sikte på trygghet, gemenskap var du än bor, verkar eller bara är i kommunen skall en god hemkänsla infinna sig.

 ?? BILD: HENRIK LUNDBJÖRK ?? Skolan får en särskild stor uppmärksam­het för att kunna bygga vidare på goda åtgärder, skriver Patrik Ryberg om Sverigedem­okraternas budgetförs­lag.
BILD: HENRIK LUNDBJÖRK Skolan får en särskild stor uppmärksam­het för att kunna bygga vidare på goda åtgärder, skriver Patrik Ryberg om Sverigedem­okraternas budgetförs­lag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden