Kungälvs-Posten

Kvartetten från Kungälv tog historiskt guld

Hockeytjej­erna från Kungälv; Annie Eenfeldt, Julia Ullsten, Ella Thorbard och Wilma Wennberg, har blivit historiska. Kvartetten var med och spelade hem SM-guldet för damjuniore­r, Frölundas första stora titel på tjej- och damsidan.

- Niklas Ohlson niklas.ohlson@kungalvspo­sten.se 0303-206822

Det blev en dramatisk upplösning i finalen mot AIK i Nobelhalle­n i Karlskoga. Frölunda ledde med 1–0 i slutminute­rna. Då kvitterade AIK. När matchen gick till förlängnin­g var Frölunda starkast och vann till slut med 2–1.

– Nu i efterhand känns det väldigt skönt eftersom vi har haft det målet hela säsongen, ända från början när vi träffades i april förra året. Då sa vi direkt att vi ville ta SMguld med det här laget, berättar Annie Eenfeldt.

Var det en dröm eller ett realistisk­t mål?

– Då kändes det för mig att vi hade goda chanser. Vi skulle försöka, men visste att vi var tvungna att träna hårt och ha hög träningsnä­rvaro för att det skulle uppnås. Det verkade som att alla förstod vad det innebar, säger Annie Eenfeldt.

Ella Thorbard, född -06, Annie Eenfeldt, född -08, samt 07:orna Julia Ullsten och Wilma Wennberg har alla Kungälv hockey som moderklubb. Ella är den som också spelat med A-laget i SDHL, medan de tre andra har känt på det via enstaka träningar med seniorerna.

Vad är era respektive roller i laget?

– Julia och jag är mest centrar och ska göra grovjobbet. Vi spelar fysiskt. Ella gör mycket mål och assist. Hon sätter dit chanserna som Julia och jag har jobbat fram. Wilma är en blandning, hon kan göra grovjobbet och har även fina backskott som kan gå direkt i mål.

Frölundas damjuniore­r avslutar säsongen med match i killserien.

– Det är i U16-serien och brukar vara ganska jämna matcher. Sedan är det två veckor ledigt, följt av en veckas egentränin­g innan försäsonge­n med laget börjar igen, säger Annie Eenfeldt.

 ?? BILD: PRIVAT ?? Kungälvs-tjejerna Annie Eenfeldt, Ella Thorbard, Julia Ullsten och Wilma Wennberg tog ett historiskt SM-guld med Frölundas damjuniore­r.
BILD: PRIVAT Kungälvs-tjejerna Annie Eenfeldt, Ella Thorbard, Julia Ullsten och Wilma Wennberg tog ett historiskt SM-guld med Frölundas damjuniore­r.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden