Kungälvs-Posten

Kvinna döms för matstöld – ”bugg i appen”

En kvinna från Kungälv döms efter att ha fyllt kundvagnar med produkter för tusentals kronor – och bara betalat en hundring.

- Tove Eliasson tove.eliasson@kungalvspo­sten.se

I början av februari åtalades en kvinna i 30-årsåldern för stöld, något KP tidigare skrivit om. Stöldförsö­ket ägde rum den 14 januari, då hon i en Coop-butik i Backa tänkte stjäla varor för över 5 000 kronor.

Då kvinnan kom till självscann­ingskassor­na strax innan stängning hade hon fyllt flera kundvagnar med varor. Med hjälp av butikskedj­ans app registrera­de hon varor till ett värde av 117 kronor, betalade för dem och var på väg att lämna butiken. Då stoppades hon av personal för en avstämning kring de scannade produktern­a.

”Kvinnan sa att hon hade betalt och att hennes telefon var död”, säger personal i förhör, och berättar att han och kollegan till slut ändå kunde se att den betalda summan

endast låg på 117 kronor – en siffra som inte motsvarade mängden varor i vagnarna. Kvinnan sa då att hon inte sett summan på kvittot eftersom hon hade ont i magen. Hon menade även att det måste ha varit fel på appen, då hon har upplevt att så ofta är fallet.

”Det var en bugg i appen”, säger hon i förhör.

Det hela slutade med att kvinnans kompis, som vid tillfället befann sig utanför butiken, fick komma in och betala då kvinnan inte hade tillräckli­gt med pengar på sitt konto.

Kvinnan har förnekat brott genom hela processen. Göteborgs tingsrätt anser dock att hon är skyldig, då det enligt dem inte är rimligt att hon omedvetet låtit bli att betala för så pass många varor.

Hon döms nu för stöld i Göteborgs tingsrätt. Straffet blir villkorlig dom och dagsböter på sammanlagt 2 000 kronor.

Det hela slutade med att kvinnans kompis, som vid tillfället befann sig utanför butiken, fick komma in och betala då kvinnan inte hade tillräckli­gt med pengar på sitt konto.

 ?? ARKIVBILD: TOBIAS KJELLBERG ?? Kvinnan hade fyllt flera kundvagnar med varor.
ARKIVBILD: TOBIAS KJELLBERG Kvinnan hade fyllt flera kundvagnar med varor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden