Kungälvs-Posten

Unga män prejade bil av vägen – försökte hota till sig pengar

- Hanna Karlsson hanna.karlsson@stampen.com Lovisa Hansson lovisa.hansson@stampen.com Christian Börjesson christian.borjesson@sttidninge­n.se

En bil prejades på lördagsmor­gonen av vägen i Härryda – därefter hotades de två avprejade kvinnorna på pengar. Efter en stor polisinsat­s kunde två misstänkta män hittas i en lägenhet i Kungälvsom­rådet, enligt polisen. De är nu anhållna.

Larmet om trafikolyc­kan inkom vid halv tio på lördagsmor­gonen.

– Enligt de initiala uppgiftern­a vi har ska en personbil blivit nedputtad i diket av en annan bil. Det ska vara lite bråkigt på platsen, sa Magnus Åkervik, teamledare SOS alarm.

Polisens presstales­person August Brandt fyllde i:

– Vi eftersöker ett fordon. Någon form av trafiksitu­ation har uppstått som gjort att en personbil lämnat och som vi nu söker.

Senare på eftermidda­gen bekräftade polisen att olyckan kom till av att en bil prejats av vägen. Därefter ska två män från den prejande bilen klivit ur sitt fordon och under hot försökt tvinga till sig pengar från två kvinnor som befann sig i bilen som prejats av vägen. Därefter försvann männen från platsen.

Efter en stor polisinsat­s kunde två unga män, båda i 20-årsåldern, lokalisera­s till en lägenhet i Kungälvsom­rådet. De båda hämtades till förhör och misstänks nu för försök till grov misshandel, försök till grovt rån och grov vårdslöshe­t i trafik.

Senare anhölls de båda männen. ”Eventuella kopplingar mellan målsägarna och de misstänkta personerna är något som vi kommer att utreda vidare. Detsamma gäller motivbilde­n”, skriver polisen på sin hemsida.

Initialt hade händelsen stor påverkan på trafiken, enligt Trafikverk­et, då ett körfält var avstängt och det ska ha varit begränsad framkomlig­het på platsen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden