Kungälvs-Posten

Han lämnar Västra gatan – efter 19 år

- Frida Ekborg frida.ekborg@kungalvspo­sten.se

Kungälv: Han vägrade flytta sin verksamhet när Kongahälla center byggdes, men efter snart 19 år på Västra gatan har Rasol Hamidi nu bestämt sig för att gå i pension. – Mitt mål är att hitta någon som vill ta över, säger han.

– Semester, vad är det?, säger Rasol och skrattar.

Ost- och delikatess­boden har funnits i Kungälv i 25 år och Rasol har drivit den själv i snart 19 av dem. Måndag till lördag, året runt.

– Det blir några dagar ledigt efter jul. Men att stänga 2-3 veckor, det går ju inte. Har man färskvaror kan man inte stänga och gå härifrån. Jag kör ju ensam och jag kan ju inte fortsätta hur länge som helst. Vad händer om jag blir sjuk?, frågar han sig själv.

Därför har han nu bestämt sig för att gå vidare i livet. Hustrun går i pension nästa år, och det vill Rasol också göra. Även om jobbet är det roligaste han vet.

– Det är det bästa jag gjort. Det kommer nya ostar hela tiden och man får lära sig nya saker som man sedan berättar om för kunderna. Det är jätterolig­t.

Rasol har redan berättat för sina kunder om planerna. De unnar honom ledigt även om de kommer sakna honom, säger han och öser kärlek över dem.

– Det är ju tack vare mina kunder som jag klarat mig i 18 år och jag vill verkligen säga till dem att ni är bäst.

Förutom alla stamkunder så har även en hel del nya kunder hittat till butiken de senaste åren. Västra gatan har ju varit en stor byggarbets­plats fram till nyligen, till fördel för framtiden.

– Det har ju hänt en del. Vi har 144 familjer som flyttat in i de nya lägenheter­na och jag har fått många nya kunder. Det är jag tacksam för. Så det går bra för mig.

När stänger du?

– Jag är kvar till jul ungefär, nästa år vet jag inte hur det blir. Jag vill att ostaffären ska vara kvar och jag ska göra mitt bästa för att hitta någon som vill ta över. Men hittar jag ingen så lägger jag ner.

Har du några planer för ditt pensionärs­liv?

– Nej, ingenting särskilt faktiskt. Jag tänker bara njuta och känna på hur det är att ta en riktig semester, säger Rasol.

 ?? BILD: FRIDA EKBORG ?? Rasol Hamidi har drivit Ost- och delikatess­boden i snart 19 år.
BILD: FRIDA EKBORG Rasol Hamidi har drivit Ost- och delikatess­boden i snart 19 år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden