Kungälvs-Posten

Comeback för lunchen på Kallisto – ojämnt resultat

Kallisto har öppnat sin lunchserve­ring igen efter ett väldigt långt pandemiupp­ehåll. Maten delar lunchkolla­rnas åsikter – den ena är supernöjd samtidigt som den andra inte ens kunde äta upp.

- BILD: REDAKTIONE­N Redaktione­n redaktion@kungalvspo­sten.se

Vi sladdar in kvart över två, 45 minuter innan lunchen stänger. Ingen rusch här inte, men den har vi förmodlige­n missat med ett par timmar.

Efter flera års uppehåll har Kallisto börjat servera lunch igen. Den måste så klart testas av KP:s lunchkolla­re. Det är första gången vi går dit och vi hoppas att vi ska gå därifrån med en femma.

Men riktigt så bra är det inte. Veckans lunch består av sju rätter att välja mellan och vi väljer en hemlagad fiskgratän­g med hummersås och en baconlinda­d kycklingfi­lé med rödvinssås och råstektpot­atis. Det låter fantastisk­t gott.

För priset 129 kronor får man förutom själva lunchen även vatten, salladsbuf­fé, bröd, kaffe och kaka. Helt okej, tycker vi.

Vi väljer själva bord och sätter oss vid fönstret.

Personalen är trevlig och det känns väldigt familjärt, nästan som att sätta sig till bords hemma vid någons köksbord. På ett positivt sätt.

Maten kommer in inom rimlig tid och den presentera­s på ett fint sätt. Fiskgratän­gen med potatismos­et är till och med formad som en fisk vilket känns lite kul.

Kycklingen är god och vällagad. Såsen är fantastisk, tycker i alla fall den ena av oss. Det är mycket mat men det är inga problem att äta upp när det smakar så gott, man vill inte lämna någonting.

Något som hade varit ett plus i kanten är om salladsbuf­fén innehållit lite fler färska grönsaker. Nu var det bara inlagda, som visserlige­n var supergoda, men man saknar ändå lite klassisk gurka, sallad och tomat.

Fiskgratän­gen var dessvärre inte lika imponerand­e. Det var så mycket ost på toppen att hela gratängen bara smakade ost, och såsen kändes väldigt gräddig och söt. Det var en rejäl portion som var helt omöjlig att äta upp eftersom man kände sig mätt efter två tuggor. Tyvärr var även fisken lite torr. Det var inte riktigt vad vi hade förväntat oss av en fiskgratän­g.

Efter maten sitter vi en stund och hämtar oss, med väldigt fulla magar. Kaffet serveras direkt till dig från baren, vilket känns som en trevlig extra service.

I det stora hela ser vi lunchbesök­et som en god och trevlig upplevelse, men som kan bli bättre. För ett toppbetyg bör alla rätter hålla samma klass som den goda kycklingen.

 ?? ?? Efter flera års uppehåll har Kallisto börjat servera lunch igen. KP:s Lunchkolla­re är delade i sina matuppleve­lser.
Efter flera års uppehåll har Kallisto börjat servera lunch igen. KP:s Lunchkolla­re är delade i sina matuppleve­lser.
 ?? ?? Alla rätter bör hålla samma klass som den goda kycklingen.
Alla rätter bör hålla samma klass som den goda kycklingen.
 ?? ?? Fiskgratän­gen var dessvärre inte lika imponerand­e.
Fiskgratän­gen var dessvärre inte lika imponerand­e.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden