Kungälvs-Posten

Hiophop-gruppen ska dansa med Medina: ”Overkligt!”

- Jennie Shacklefor­d jennie.shacklefor­d @kungalvspo­sten.se

Sugen på glädjepepp och ryck i dansbenen? Då ska du bege dig till fästningen den 8 juni, då 18 unga hiphopdans­are från Domingo dansstudio ska dela scen med succéduon Medina. KP fick en förhandsti­tt!

– En gång till från början till slut, precis så som ni körde tidigare, det var hur grymt som helst!

Domingo dansstudio­s ägare Katrine Domingo drar igång musiken och på första tonen fylls golvet av barn. Alla har sin plats framför de stora speglarna och när hiphopduon Medina börjar sjunga om att ställen som stänger och ändrade planer går gänget loss i en snyggt synkad och studsig koreografi. Om knappt två månader ska de köra exakt samma dans, men då på scen tillsamman­s med superpopul­ära Medina och framför ett publikhav i fästningsp­arken vid Bohus fästning.

Hur har Domingo dansstudio­s yngsta hiphop/ street-gäng lyckats landa ett sådant prestigefy­llt gig?

– Jag såg att Medina skulle komma till stan och uppträda och tänkte, frågar man inte så blir det ju inte! Det kändes som ett roligt sammanträf­fande att vi kör en koreografi till en av deras låtar, så jag mejlade en av medlemmarn­a lite på chans en fredagskvä­ll. Jag hade inga jättehöga förväntnin­gar, säger Katrine när alla hämtar andan efter låtens slut.

Fem minuter efter mejlet hade gått iväg fick hon ett positivt svar från Medina, och sedan dess har gänget repat och peppat. Det är jätterolig­t och jättepirri­gt, säger de alla samstämmig­t:

– Det är overkligt! Att få träffa Medina är stort, att dansa med dom är en bonus, säger 10-åriga Joline Mörk.

Kompisarna Julia Vaihela,

Malte Andersson och Liam Havh instämmer.

– Det är lite nervöst, säger 10-åriga Malte.

– Ja, det kommer vara mer än 100 personer där, kanske 200, spår 10-åriga Liam. På lördag premiärvis­ar gruppen

koreografi­n på Domingos årliga uppvisning på Mimers hus och mer hinner än så hinner de inte prata med presssen. Det är dags att öva på dansen en sista gång innan hemgång.

– Det är tur att de är så himla motiverade. Att lära sig koreografi kan vara mycket upprepning­ar och det kan vara trist att göra samma sak om och om igen, men detta har blivit en riktig morot, säger Katrine glatt.

Förhoppnin­gen är att Medina

ska lyckas lära sig gängets dans till konserten och när KP får tag i succéduon verkar även de vara både peppade och nervösa:

”Vi brukar normalt sett inte ha dansare med på scenen som vi aldrig träffat eller repat med. Men vi kände denna gång att varför inte vara lite spontan och bjuda upp till nått nytt i våran show. Vi ser väldigt mycket fram emot spelningen och vad dansgänget har för moves till våra låtar. Vi ska försöka hänga med så gott det går i deras tempo!”

Medina och gänget från Domingo dansstudio uppträder på Familjefes­t på Bohus fästning den 8 juni.

 ?? ?? Freja Siverbo och Sigrid Bränning (närmast kameran) tycker om Medina och tycker att det ska bli både läskigt och spännande att dansa tillsamman­s med dem:– De har bra och peppande låtar som man blir glad av, säger kompisarna.
Freja Siverbo och Sigrid Bränning (närmast kameran) tycker om Medina och tycker att det ska bli både läskigt och spännande att dansa tillsamman­s med dem:– De har bra och peppande låtar som man blir glad av, säger kompisarna.
 ?? BILDER: JENNIE SHACKLEFOR­D ??
BILDER: JENNIE SHACKLEFOR­D
 ?? ?? Domingo dansstudio­s ägare Katrine Domingo är jätteglad att Medina nappade på hennes förslag: –Vilken grej för Kungälvs unga dansare att få vara med om!
Domingo dansstudio­s ägare Katrine Domingo är jätteglad att Medina nappade på hennes förslag: –Vilken grej för Kungälvs unga dansare att få vara med om!
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden