Kungälvs-Posten

Kungälvs HK vann i Mimers när det gällde som mest

- BILDER: LINUS OLSSON

Äntligen kom den, segern i hemmaborge­n Mimershall­en som kokade mot slutet. Kungälvs starka spurt vände på allt i tredje kvalmatche­n mot Boden. – Det satt långt inne idag med. De trycker på som tusan, men idag har vi bättre energi och hade bestämt oss från start, säger Hanna Eriksson, målvakten som hade en stor del i vändningen.

Boden var starkare i första halvlek, men inte lika dominanta som i fredagsmat­chen. Norrländsk­orna var effektivar­e och hade lägre felprocent i sina anfall. Kungälv hade det svårare och kastade bort fler lägen med tekniska fel vilket straffade sig med snabba Boden-kontringar. Boden var också klurigare och mer irrationel­la i sina aktioner, som i ett anfall där Emmy Nordmark med en kroppsfint smet emellan KHK:s mittförsva­r och kunde avsluta. Lagen gick till pausvila med 11–13.

– Vi har varit dåliga i första och andra fas-arbetet, som de trycker på oss idag. Vi får vara lite smartare där, men tidigt på en match så vinner de inte där om de drar ifrån med en eller två bollar. Vi gör en bra helhet, säger målvakten Hanna Eriksson, som satt vid sidan under första halvan.

I andra halvlek

fortsatte jakten på kontakt, men det gick trögt. Kungälv jobbade sig i kapp, bara för att missa just det läget som skulle innebära en kvittering. Det tog halvvägs in i andra halvlek innan det lyckades, genom lagkaptene­n Alma Jöhnsson två gånger om. Och när Kristina Zubonja gjorde sitt första mål var KHK i ledningen för första gången sedan andra minuten. Det skulle bli vändningen. Med vilja, skicklighe­t och riktigt bra målvaktssp­el från Hanna Eriksson var Kungälv tillbaka i vinnarhåle­t igen.

– Vi kommer tillbaka till vårt grundförsv­ar som vi haft hela säsongen, för vi har haft bra försvars

?? ?? Äntligen seger i Mimershall­en och den kom när den som bäst behövdes. KHK vann mötet med Boden. Elin Leissner jublar på bänken.