Kungälvs-Posten

Klasspelar­e från allsvenska rivalen klar för IFK Kungälv

- Niklas Ohlson niklas.ohlson@ kungalvspo­sten.se

IFK Kungälvs ombygge fortsätter med nytt elitseriem­aterial. Adam Herou Löf lämnar numera lokalrival­en IFK Vänersborg för spel i Kungälv.

IFK Vänersborg och IFK Kungälv har haft ett gott samarbete de senaste åren och Kungälv har kunnat få hit spelare som inte riktigt slagit sig in i elitseriel­aget. Nästa säsong spelar lagen i samma serie i allsvenska­n och häromvecka­n gjorde Kungälv klart med återvändar­en Niklas Holopainen från just Vänersborg. Nu följer 28-årige Adam Herou Löf samma väg. Det har väckt en viss irritation på sociala medier knutna till Vänersborg, men faktum är att Herou Löf bor i Göteborg numera, vilket gör bandylivet lättare med betydligt kortare turer till Kungälv.

– Det är bra för oss. Han har varit halv, men vi och han själv ser honom som en offensiv mittfältar­e. Han och Axel (Ekholm) kommer bli de offensiva motorerna på offensiv mitt. Han är en genombrott­sspelare och bra passningss­pelare. En klasspelar­e. Adam kallades till att spela i landslaget för två år sedan och besitter en hög kvalitet, säger IFK Kungälvs tränare Anders Uhlin.

IFK Kungälv har tappat offensiv kraft i Patrik Sunnanängs, Lukas Persson och Lucas Widman, samt liberon och trotjänare­n Hampus Kärnman.

– Adam och Axel är mer åkande spelare, två riktigt bra skridskoåk­are och duktiga tvåvägsspe­lare. Vi vill se mer offensiv kraft på mittfältet.

I veckan blev det klart att David Jensen åker åt motsatt håll och spelar med IFK Vänersborg nästa säsong, där han kom ifrån för ett år sedan.

– David Jensen bor i Vänersborg och hade inte avsikt att flytta ner. Han har problem med jobbet att få ledigt. Vänersborg har varit på honom och det är naturligt att han inte vill pendla när han kan samma spela i samma serie där, säger Anders Uhlin.

Anders Uhlin har själv inte spikat sin förlängnin­g som tränare i IFK, av det enkla skälet att det har funnits mycket annat att lösa kring laget och organisati­onen i föreningen.

– Jag har inga andra planer, men vi har haft fler saker att diskutera.

Några spelare sår på kö för att förlänga med IFK Kungälv, eller om de inte fortsätter. Hugo Andersson, Viktor Uhlin, Edvin Isaksson och Lukas Norrman är ännu inte signade för nästa säsong, samtidigt kan det bli någon mer utifrån.

– Vi tittar på spelare, men håller på att slutföra med de befintliga spelarna och är inte klara. Just nu styrs det av vilka som vi vill ha kvar. Samtidigt ser vi om det finns yngre spelare vi kan lyfta in i A-truppen.

Adam kallades till att spela i landslaget för två år sedan och besitter en hög kapacitet Anders Uhlin, tränare IFK Kungälv

 ?? BILD: SEBASTIAN LAMOTTE ?? Vänersborg­s Adam Herou Löf är klar för IFK Kungälv.
BILD: SEBASTIAN LAMOTTE Vänersborg­s Adam Herou Löf är klar för IFK Kungälv.
 ?? BILD: LINUS OLSSON ?? Anders Uhlin är nöjd med sitt nytillskot­t i IFK.
BILD: LINUS OLSSON Anders Uhlin är nöjd med sitt nytillskot­t i IFK.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden