Kungälvs-Posten

Dags för politiken att ta ansvar för skolan

- Elisabeth Mattsson (L) gruppledar­e, opposition­sråd i social- och trygghetsf­rågor Michael Karlsson (L) vice gruppledar­e, ledamot i kommunstyr­elsen Eva Qvistgaard (L) vice ordförande i ekonomiber­edningen Thomas Loong (L) ordförande Liberalern­a Kungälv

I Kungälv är Liberalern­a i opposition. Vi kan se hur majoritete­ns politik sedan 2018 har skapat en kris i Kungälvs skolor.

Elever som inte känner sig trygga, elever som inte får sin rätt till stöd, elever som inte får rätt utmaningar. Vidare har vi sett nedlagda musikklass­er, sjunkande resultat, och mängder med inställda lektioner. Samtidigt! Detta är inte en tillfällig­het.

356 inställda lektioner på högstadiet mellan vecka 45-51 2023, det är mer än femtio inställda lektioner i veckan. Det är undervisni­ng som majoritete­n stjäl från eleverna, elever som går i skolan i dag, elever som inte kommer få denna undervisni­ng tillbaka.

Så här kan vi inte ha det, Kungälv kan bättre. Därför presentera­r Liberalern­a en bättre budget för skolan i Kungälv. En budget som innebär riktiga pengar för att vända utveckling­en i Kungälvs skolor. Vår budget innehåller ett tydligare fokus på skolan och minskade kostnader för sådant som ligger utanför kärnverksa­mheten. Allt för att frigöra pengar till just skolan. 2025 lägger vi alla pengar som finns för att komma tillrätta med problemen inte som socialdemo­krater och moderater som säger att de använder alla pengar, men budgeterar ett överskott på 76 miljoner.

I Liberalern­as Kungälv ska vi ha skolor där elever känner sig trygga, där man får studiero, där elever kan få extra utmaningar, och inte minst skolor där elever som behöver anpassning­ar ska få insatser på ett tidigt stadium. Skolan är vårt starkaste vapen mot utanförska­p och kriminalit­et, vårt främsta verktyg för människors frihet.

Tyvärr kommer Liberalern­as budget inte att röstas igenom i kommunfull­mäktige. Tyvärr kommer Socialdemo­kraternas och Moderatern­as gemensamma budget röstas igenom, med stöd av Miljöparti­et. Tyvärr kommer det innebära fortsatt tuffa år för skolan, och fortsatt förlorade år för många skolbarn.

” Tyvärr kommer det innebära fortsatt tuffa år för skolan, och fortsatt förlorade år för många skolbarn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden