Kungälvs-Posten

Butiken blir kvar – trots konkursen

- Jennie Shacklefor­d jennie.shacklefor­d@kungalvspo­sten.se

Kungälv: Under tisdagen kom nyheten att The Body Shop Svenska AB försätts i konkurs. Men konkursen berör i nuläget inte kedjans franchiset­agare och butiken i Kongahälla center kommer finnas kvar, säger ägare Kicki Ögren.

"Jag är min egen och som läget är nu kommer jag att finnas kvar.

Kicki Ögren, ägare för The Body Shop i Kungälv

Det har varit en ”helt jäkla galen morgon”, säger Kicki Ögren, ägare av The Body Shop i Kongahälla Center. Det var under tisdagsmor­gonen som tidningen Market gick ut med nyheten att The Body Shop i Sverige lägger ner all sin verksamhet. Sedan dess har hennes telefon och sociala medier gått på högvarv . ”Ska ni stänga?” är frågan som vänner, bekanta och trogna kunder ställer sig och till dem kan Kicki svara nej.

– Som det ser ut nu kommer vi att finnas kvar. Jag uttalar mig enbart i rollen som franchiset­agare, men det som händer med The Body Shop Svenska AB berör inte mig. Jag är min egen och som läget är nu kommer jag att finnas kvar.

Det är fortfarand­e många frågetecke­n rörande vad som pågår i bolaget, säger Kicki Ögren. Den internatio­nella kedjan har sedan en längre tid haft problem och företaget befinner sig i rekonstruk­tion i både Storbritan­nien och Kanada. Även i USA och i Danmark har The Body Shop försatts i konkurs och hon sticker inte under stolen med att det har varit några tuffa år.

– Det har varit svårt att få varor och ett tag kändes allting ganska energilöst. Men nu har allting fungerat bra, jag har fullt i hyllorna och vi kör för fullt igen. Det slår hårt mot många i min situation när sådana här nyheter kastas ut och folk läser det som står som en absolut sanning, säger Kicki Ögren.

I butiken har morgonens konkursnyh­et märkts av, säger butiksbitr­äde Josefin Rathcke:

– Det är flera kunder som har kommit in lite i panik för att fråga vad som pågår. Det har även ringt ett par stycken som har frågat om de måste komma in och handla på en gång. Det är skönt såklart att säga att vi kommer vara kvar, men samtidigt är det jobbigt med alla frågor.

Kicki Ögren håller med. Det är tungrott och ovisst för tillfället, men hon kör på som vanligt och hon har hopp om framtiden, trots allt.

– Jag har drivit The Body Shop i 23 år, det här är min passion och jag hoppas och tror att varumärket får leva vidare.

The Body Shop Svenska AB har ännu inte kommentera­t konkursbes­lutet.

 ?? BILD: JENNIE SHACKLEFOR­D ?? Business as usual på Kongahälla center. Josefin Rathcke och Kicki Ögren har fått ta emot mängder av frågor från oroliga kunder efter tisdagens nyhet om att The Body Shop Svenska AB försätts i konkurs.
BILD: JENNIE SHACKLEFOR­D Business as usual på Kongahälla center. Josefin Rathcke och Kicki Ögren har fått ta emot mängder av frågor från oroliga kunder efter tisdagens nyhet om att The Body Shop Svenska AB försätts i konkurs.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden