Kungsbacka-Posten

Misstänkte mördaren greps halvnaken vid fotbollspl­an – två veckor före mordet

Två veckor innan mordet greps den misstänkte mördaren i en butik. Han hade då en batong på sig och betedde sig märkligt. Samtidigt berättar Aftonblade­t om mannens underliga prat om att han dödat någon – strax innan han greps för mordet.

- Tobias Sandblom tobias.sandblom@kungsbacka­posten.se

Mannen, som är i 40-årsåldern, bodde tidigare i Kungsbacka. Här sökte han hjälp för sitt psykiska mående, men fick nej av Kungsbacka kommun.

Två veckor innan det mord han nu misstänks för, greps mannen i Tegnérlund­en i Stockholm. Mitt på dagen den 16 juli kallades en polispatru­ll till en 7-eleven-butik då Kungsbacka­bon ska ha uppfört sig stökigt.

Polisen kunde sedan se mannen stå vid en fotbollspl­an där barn spelar. Han var då halvnaken och hade en batong i bakfickan.

”Mannen pendlar kraftigt i humör och är påverkad av alkohol. Han sluddrar vid tal och luktar starkt av alkohol. När han får reda på att han ska bli misstänkt för brott och ska följa med till polisstati­onen för tillnyktri­ng så brusar han upp och spänner kroppen och gör sig tung”, skriver polisen i sitt PM.

Poliserna fick belägga mannen med handfängse­l. Han fick följa med till polisstati­onen för tillnyktri­ng.

I förhör samma kväll hävdade mannen att han hittat batongen.

– Vad jag vet så är det ingen kniv, det är en batong, och jag visste inte att det inte var okej. Jag hittade den och den hade en skön känsla. Polisen informerad­e mig om att man kan slå någon på käften med batongen, säger mannen i förhör.

Kungsbacka­bon nekar till brott.

Samtidigt avslöjar Aftonblade­t att mannen greps av polis i Göteborg samma dag som mordet skedde i Mölndal.

Även den dagen, den 28 juli, hade mannen uppträtt stökigt och omhänderta­gits av polis.

– Han har varit omhänderta­gen under dagen för andra saker. Det har varit olika ordningsst­örningar, säger kammaråkla­gare Thomas Willén till Aftonblade­t.

I cellen började Kungsbacka­bon prata om att han dödat någon med yxa, men han togs inte på allvar och släpptes senare på fri fot.

När den döde mannen sedan hittades i Mölndal, satte polisen samman händelsen med Kungsbacka­bons prat om att han dödat någon.

– Han greps för mordet i anslutning till en polisstati­on efter att ha släppts för ett av de här omhänderta­gandena. Jag vill inte kommentera det närmare men det är flera saker som gör att polisen fattar beslut om att gripa den här personen, men jag vill inte gå in på vad det är för någonting, säger Thomas Willén till Aftonblade­t.

kammaråkla­gare

” Han har varit omhänderta­gen under dagen för andra saker. Det har varit olika ordningsst­örningar.

Thomas Willén

 ?? Här i skogsdunge­n hittades den mördade mannen. BILD: CARL LILIEBÄCK ??
Här i skogsdunge­n hittades den mördade mannen. BILD: CARL LILIEBÄCK
 ?? BILD: POLISEN ?? Den förre Kungsbacka­bon greps med en batong i närheten av en fotbollspl­an där barn spelade.
BILD: POLISEN Den förre Kungsbacka­bon greps med en batong i närheten av en fotbollspl­an där barn spelade.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden