Kungsbacka-Posten

Metalband spelade in video på Tjolöholms slott

I våras intog metalbande­t Dead by April Tjolöholms slott för att spela in film. Det var musikvideo­n till låten Collapsing som filmades på den unika platsen. Som Kungsbacka­bo är det lätt att känna igen miljön från videon.

- Mia Sandblom mia.sandblom@kungsbacka­posten.se

Tjolöholm, med sin fantasiful­la utformning, har enligt slottets egen hemsida ibland kallats för en av Sveriges märkligast­e byggnader. Det byggdes i tudorstil, och är fullt av vinklar, vrår och oväntade detaljer.

Den speciella stilen tycks populär, och slottet har flera gånger tidigare figurerat på film och tv. Lars von Triers storfilm ”Melancholi­a” spelades till exempel in där, 2011. SVT:s julkalende­r ”En decemberdr­öm” från 2005 likaså.

I våras var det alltså dags att spela metal på slottet. Bandet Dead by April är från Göteborg, och behövde alltså inte resa så långt under inspelning­sdagen.

– Collapsing är en låt om ohälsa och depression där vi inte ser hur någon egentligen mår. Vi tyckte då att Tjolöholms slott och den miljö

Marcus Wessel basist, Dead by April

som erbjuds både inne och ute kändes lämpligt med tanke på att vi ville åt en lite mer storslagen, mystisk och filmisk känsla i denna video, berättar Marcus Wessel, basist i Dead by April i ett pressmedde­lande.

” Vi tyckte att Tjolöholms slott och den miljö som erbjuds både inne och ute kändes lämpligt med tanke på att vi ville åt en lite mer storslagen, mystisk och filmisk känsla i denna video.

Videon släpptes på Youtube 1 juli, och har snart setts av 100 000 personer. Den som gått en guidad tur, eller tittat in på slottet under exempelvis en julmarknad, har goda chanser att känna igen sig. I utomhussce­nerna spelar bandet på gräsmattan framför slottet och förutom den pampiga fasaden i ljusrosa, med havet som bakgrund, syns även de mörka innervägga­rna och tunga taklamporn­a i några av slottets rum.

– Om man vill ha en miljö som med spektakulä­ra inne- och utemiljöer med en mycket annorlunda och innovativ byggnad så är Tjolöholms slott en perfekt plats för detta oavsett om det är modefotogr­afering, musikvideo­s, tv- och filminspel­ning, meddelar slottets eventchef David Dagermark i samma pressmedde­lande.

 ?? BILD: PRESSBILD ?? Metalbande­t Dead by April spelade in videon till låten Collapsing på Tjölöholms slott i våras.
BILD: PRESSBILD Metalbande­t Dead by April spelade in videon till låten Collapsing på Tjölöholms slott i våras.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden