Kungsbacka-Posten

Personal och hundar från hunddagis påkörda av smitare

- Amanda Karlsson amanda.karlsson@stampen.com

En anställd och fyra hundar från hunddagise­t Dog House i Billdal blev påkörda av en smitare på torsdagsfö­rmiddagen. En hund är allvarligt skadad och den anställda flickan vårdas på sjukhus. Maria Carlunger driver dagiset och beskriver stämningen som chockartad. – Jag är förkrossad, säger hon.

Vid tiotiden på torsdagsfö­rmiddagen var två anställda, en man och en tonårsflic­ka, på hunddagise­t Dog House ute och gick sin vanliga promenad i Billdal. När de gick över ett av övergångss­tällena i rondellen vid macken kom plötsligt en bil i full fart – och körde på flickan och fyra hundar.

– Det kommer en liten bil och kör rakt på henne så hon studsar på huven och faller med hundarna på marken, berättar Maria Carlunger.

Både flickan och hundarna skadades.

– Min kollega berättade att han hann tänka att alla hundarna skulle mosas. Bilen körde väldigt fort, det var en rejäl smäll.

Flickan reste sig och ringde sina föräldrar. Men bilföraren valde att smita.

– Det är två personer i bilen som faktiskt bara åker därifrån. Trots att de stannade till och såg vad som hänt. Ändå åker de. Jag förstår inte hur en del tänker, säger Maria Carlunger.

Händelsen har chockat företaget. – Det är fruktansvä­rt, vi går där varje dag, men jag har också tänkt innan att det inte är klokt hur folk kör.

Flickan vårdas nu på sjukhus, berättar Maria Carlunger. Alla fyra hundarna skadades, varav en är allvarligt skadad.

– En hund ligger på intensiven just nu. De andra har skrubb- och skärsår. Men vi har sagt till ägarna att de ska undersöka sina hundar så det inte är inre skador, säger Maria Carlunger.

Alla hundägare är informerad­e om vad som hänt, och blev kontaktade för att hämta sina husdjur tidigare på grund av olyckan.

– De var chockade och vi fick förklara vad som hade hänt. Men de är så gulliga, de kommer med tårta här. Själv känner jag mig förkrossad, man har ju ansvar mot både personalen och hundarna. Men de har inte gjort fel, de gick bara sin vanliga promenad.

Polisen rubricerar händelsen som vållande till kroppsskad­a. Den äldre damen som ska ha kört bilen identifier­ades senare tack vare vittnen till olyckan. Hon misstänks nu för vållande till kroppsskad­a.

 ?? BILD: CARL LILIEBÄCK ?? På torsdagsfö­rmiddagen blev en flicka och flera hundar påkörda vid ett övergångss­tälle på Lindomeväg­en.
BILD: CARL LILIEBÄCK På torsdagsfö­rmiddagen blev en flicka och flera hundar påkörda vid ett övergångss­tälle på Lindomeväg­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden