Kungsbacka-Posten

Kvinna knivhögg maken – döms till fängelse

Familjebrå­ken avlöste varandra. Till slut hämtade kvinnan en kniv – och högg sin make. Nu döms hon för mordförsök. Hon straffas med sju års fängelse.

- Tobias Sandblom tobias.sandblom@kungsbacka­posten.se

Polisen hade varit på plats tidigare under dagen, den 8 juli i år. Då hade det varit bråk och kvinnan hade slagit en ficklampa i huvudet på maken, enligt honom.

Båda var berusade och och patrullen lämnade kort därefter deras bostad.

Senare samma kväll kom ett nytt larm till SOS. Mannen ringde om att hustrun hade knivhuggit honom.

– Jag orkade inte mer, jag ville ta livet av honom, säger kvinnan i polisförhö­r.

Mannen försökte först skydda sig med en kudde, men fick ta hjälp av underarmar­na för att inte bli allvarligt skadad.

– Efter att polisen var här första gången kände jag att ”Nej, nu går jag ut och har ihjäl honom”. När jag gjorde det så var mitt syfte att ha ihjäl honom, säger kvinnan först i förhör.

Enligt mannen satt han i sovrummet när hustrun gick bort till köket och sa:

”Jag ska döda dig. Du ska dö nu.” Mannen försökte bedöma allvaret i hotet när han plötsligt tänkte: ”Jävlar, nu hugger hon mig”. I rättegånge­n tonade mannen ner sin hustrus attack och vad hon sagt. Han menade att de ”har en hård jargong”.

Tingsrätte­n konstatera­r dock att mannen tidigare lämnat en klar redogörels­e för polisen och till larmcentra­len. Mannen bedöms som trovärdig.

Enligt rätten har kvinnan ändrat sin historia och den har blivit en efterhands­konstrukti­on, enligt domstolen.

Tingsrätte­n anser att det ska bedömas som försök till mord eftersom knivhugg mot kroppen alltid är förenat med livsfara och att mannen inte skadats värre tack vare att han kunde parera huggen med underarmar­na.

Kvinnan är tidigare ostraffad. Straffvärd­et är åtta år, enligt tingsrätte­n, men tid dras av på grund av hennes ålder. Varbergs tingsrätt dömer kvinnan till sju års fängelse för mordförsök och misshandel eftersom hon även slagit en ficklampa i mannens huvud vid ett tidigare tillfälle.

 ?? ?? Kvinnan döms för att ha huggit sin make med denna kniv.
Kvinnan döms för att ha huggit sin make med denna kniv.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden