Kungsbacka-Posten

Lovely flowers i Åsa stänger

- Carl Liliebäck redaktion@kungsbacka­posten.se

Efter att ha haft sin blomsterbu­tik i Åsa öppen i ett år har floristen Helena Billkrantz valt att stänga den. I stället kommer hon satsa fullt ut på butiken i Kungsbacka. – Det känns som ett lätt beslut. Nu har jag prövat och det blev inte så bra som jag tänkte, säger Helena Billkrantz.

Sedan flera år tillbaka har Helena Billkrantz drivit butiken Lovely flowers i centrala Kungsbacka. För ett år sedan bestämde hon sig för att expandera med en systerbuti­k i Åsa.

– Jag kände att det var läge att testa. Lindarn som ligger där ville ha komplement med blommor så när de byggde frågade de oss om vi ville komma.

Under tisdagen gick dock Helena ut på Facebook om att hon kommer att stänga butiken i Åsa.

– Jag ville gärna prova på att ha en till butik, men jag kände att blev för mycket för mig. Jag har tagit det beslutet nu att stänga och satsa på min Kungsbacka­butik – den går så pass bra så jag vill lägga allt fokus där, berättar Helena Billkrantz.

Utöver att det helt enkelt varit alltför överväldig­ande att driva två butiker på egen hand berättar Linda att kundunderl­aget till den i Åsa inte varit så bra som hon hoppats.

– Jag har tänkt att jag ska ge den butiken alla årstiderna, och det har jag gjort. Jag trodde mycket på den under vår och sommar, men det gav inte vad jag hade hoppats. Nu känner jag att jag inte vågar mer, varken ekonomiskt eller psykiskt, säger Helena, och fortsätter:

– Jag tror egentligen på butiken på sikt – att om jag hade haft öppet något år till hade det kunna gå bra, men jag kände att jag inte orkade det.

Butiken i Åsa kommer att ha öppet i två veckor till. Vad som ska hända med deras lokaler när de flyttar ut kan Helena inte svara på i dagsläget.

– Jag ska ha öppet i två veckor till, det är allt jag vet. Vad det finns för planer för lokalen vet jag inte, säger Helena Billkrantz.

Kommer ni fortsätta som vanligt med butiken i centrala Kungsbacka?

– Ja. Vi ska göra i ordning där, göra en liten renovering, men nu kommer jag lägga allt fokus på den butiken.

Hur känns det nu att stänga butiken i Åsa?

– Det känns bra och som att det är rätt beslut, sen är det så klart sorgligt, men det känns som ett bra beslut.

 ?? ARKIVBILDE­R: MIA SANDBLOM ?? Helena Billkrantz (höger) valde att öppna blomsterbu­tiken i Åsa för ett år sedan – nu stänger den igen. Bilden är tagen i Kungsbacka förra året, och på den syns också Camilla Petersson.
ARKIVBILDE­R: MIA SANDBLOM Helena Billkrantz (höger) valde att öppna blomsterbu­tiken i Åsa för ett år sedan – nu stänger den igen. Bilden är tagen i Kungsbacka förra året, och på den syns också Camilla Petersson.
 ?? ?? Butiken i Kungsbacka blir kvar, men om två veckor kommer Lovely flowers lämna lokalerna i Åsa.
Butiken i Kungsbacka blir kvar, men om två veckor kommer Lovely flowers lämna lokalerna i Åsa.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden