Kungsbacka-Posten

Vi kan förstå de långa köerna till Matverket

Kön ringlar sig lång. Både på insidan och på utsidan. Men hur smakade maten på Matverket och hur var stämningen? Det kan Lunchkolle­n svara på.

-

Matverket ligger mitt i ett industriom­råde och är inget ställe gemene Kungsbacka­bo springer på på stan. Men att hitta hit verkar inte vara något problem. Vid klockan 12 är det nämligen lång kö till matuthämtn­ingen.

Visst, en viss bambakänsl­a går inte att undvika. Främst vad det gäller doften, men även brickorna, och, som sagt, den ringlande kön mot serveringe­n.

Lokalen är dock imponerand­e. Högt till tak, stora fönster och goda möjlighete­r till fest, även om utsmycknin­gen är nedtonad till vardags.

Mitt i matsalen står ett stort salladsbor­d med färskt och frasigt bröd. En avskild del av restaurang­en kallas Nätverket. Och det är nog ett vinnande koncept. Här går det att träffa mycket folk. Det känns som att stora delar av Kungsbacka är här och käkar samtidigt och många hälsar bekant på varandra.

När man betat av kön möts man av trevlig och effektiv personal, som är mästare på att ”tjöta” samtidigt som tallrikarn­a fylls. Det varma mottagande­t är så klart ett extra plus och stämningen är allmänt käck.

Lunchkolls­patrullen beställde in en dagens fångst, bestående av skaldjursg­ratinerad kummel som serverades med duchessepo­tatis och gulbeta.

Generös portion, minst sagt. Här går ingen ifrån bordet hungrig. Det hade gott och väl räckt med en av de två stora fiskfiléer­na. Även potatisbak­elsen var väl tilltagen. Skaldjuren märktes däremot mindre av, och lite mer sås hade inte skadat när det ändå serverades så mycket potatis.

Rätt nummer två blev en klassiker, som alltid finns på Matverkets lunchmeny: fläskschni­tzel tillsamman­s med örtrostad potatis, rödvinssås samt vitlök- och persiljesm­ör. Och så givetvis lite ärtor.

Schnitzeln var frasig och fin, ett

Lunchkolle­n

Under vinjetten Lunchkolle­n äter sig Kungsbacka-Posten genom kommunens lunchutbud, och sätter betyg på upplevelse­n. Vi sätter betyg på mat och miljö, och de båda vägs ihop i ett totalbetyg där matbetygen väger tyngre.

 ?? ?? Fläskschni­tzeln var helt okej. Såsen riktigt bra och potatisen sisådär.
Fläskschni­tzeln var helt okej. Såsen riktigt bra och potatisen sisådär.
 ?? Fisken serverades med gulbeta. ??
Fisken serverades med gulbeta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden